Diari La Veu del País Valencià
La ciutadania en xifres: L’Ajuntament fa públic l’Anuari Estadístic de València

L’Ajuntament de València ha publicat l’Anuari Estadístic de la Ciutat que correspon a l’any 2016 i que agrupa més de 692 taules de dades amb informació que reflecteix, per exemple, que el 80,7% de les persones ateses pel programa d’Ajuda a Domicili són dones i que el 85% de les persones usuàries de la teleassistència també ho son.

Entre altres assumptes, i com a novetat, l’esmentat document recull el cens de conductors o noves sèries estadístiques, com ara les que es fan ressò de les persones amb malalties renals.

El regidor de Control Administratiu, Carlos Galiana, ha fet públiques aquestes dades, que ja estan a l’abast de la ciutadania al web municipal, i ha destacat que el document recull dades “que ajuden a millorar la gestió de la ciutat”. Galiana ha recordat que per al Govern Municipal “és molt important disposar d’informació veraç i comparable, tant per a l’anàlisi i diagnòstic urbà com per al disseny de noves polítiques i per a l’avaluació de l’impacte de les polítiques implementades”.

“Per aquest motiu –ha explicat el regidor– des de l’Ajuntament donem suport a la consolidació d’un sistema de producció, emmagatzematge i difusió de la informació de caràcter estadístic sobre la nostra ciutat”. En aquest marc es preveu l’esmentat anuari, “que compleix, en part, amb l’objectiu de difusió d’aquesta informació, ja que és la publicació més coneguda de les que elabora l’Oficina d’Estadística Municipal”.

El conjunt de la seua producció està disponible des del portal web, en la secció d’estadística, on tots els agents socials interessats en la realitat de València poden consultar-la i poden també fer arribar suggeriments per a la seua millora, explica el consistori en un comunicat.

L’Anuari Estadístic de la ciutat de València, que elabora l’Oficina d’Estadística Municipal, arriba enguany a la seua edició número 33. Així, la ciutat disposa de més de tres dècades consecutives de dades de sèries estadístiques d’un important nombre d’indicadors demogràfics, econòmics, d’habitatge, d’educació, sanitat, cultural, etc. que permeten unir a les dades conjunturals la perspectiva temporal.

A la present edició les taules de dades estan complementades amb 222 gràfics i 66 mapes, on s’expressa la informació arreplegada. Conté, a més de l’Anuari, diferents publicacions de l’Oficina d’Estadística Municipal, en la seua última actualització. D’aquesta manera es dóna una difusió major al conjunt de la producció estadística local.

Comparteix

Icona de pantalla completa