Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València habilita un nou centre per a acollir persones sense sostre en cas de temperatures molt baixes

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, acompanyada pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i el de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha visitat el nou Centre de Baixa Exigència que el consistori ha habilitat en unes dependències municipals situades al carrer Maria Llácer i que estaran “en la reserva”, preparades per a funcionar com a “reforç extra” durant la denominada ‘Operació fred’ en cas de temperatures “excepcionalment extremes”.

La intenció és dotar-lo d’equipaments, com una rentadora i assecadora, que puguen utilitzar les persones sense sostre, ha comentat Castillo, i que compte amb un ampliat equip de voluntaris que ajuden els usuaris en aspectes relacionats amb la seua higiene o la seua integració social. “És un espai que té moltes possibilitats i on es podria crear també algun tipus de taller o centre de formació bàsica”, ha indicat.

El local d’aquest Centre de Baixa Exigència, que disposa d’habitacions, banys i lloc per als animals de companyia de les persones allotjades, va ser en un altre temps l’espai de les brigades del cicle integral de l’aigua i actualment es trobava sense utilitzar. Els treballs de condicionament han consistit a netejar, pintar i instal·lar nous mobles.

Segons s’assenyala en la nota de premsa, “les places existents actualment a la ciutat no s’han arribat a cobrir cap dia”, però l’Ajuntament ha augmentat els recursos existents amb l’obertura d’aquest centre “per a poder atendre possibles augments de peticions amb l’arribada de l’hivern i dels temporals anunciats”. Aquest Centre de Baixa Exigència suma les seues deu places a les que s’ofereixen ja des del Centre d’Atenció a Persones Sense Sostre, al carrer Jardins, que té un paper fonamental en el dispositiu especial ‘Operació fred 2017-2018’ com a recurs públic d’atenció i valoració de demandes d’allotjament de la ciutat per a persones sense llar.

També estan disponibled el centre nocturn municipal de baixa exigència, al carrer Alt: els habitatges tutelats al Carrer Quart; l’Alberg de l’Associació Valenciana de la Caritat, al Passeig de la Petxina; l’Alberg de Sant Joan de Déu, al carrer Luz Casanova, i, finalment, l’alberg de Càrites Diocesana de la plaça Cisneros, que ofereix places d’allotjament nocturn d’emergència.

Comparteix

Icona de pantalla completa