Diari La Veu del País Valencià
El Consell deroga el decret de plurilingüisme

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres la derogació del Decret 9/2017, de 27 de gener, és a dir, la normativa que establia el model lingüístic educatiu valencià i en regulava l’aplicació en els ensenyaments no universitaris.

Aquest decret es va aprovar amb l’objectiu de garantir la competència lingüística de manera efectiva de les dues llengües oficials i un millor domini de l’anglés per a l’alumnat. Actualment s’està tramitant a les Corts la proposició de llei per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià, que conjumina els objectius de garanties d’aprenentatge de llengües. Està previst que aquesta llei acabe la seua tramitació dins del termini i en la forma escaient per a ser aplicada a partir del curs 2018-2019.

Com a conseqüència d’això, i per tal de racionalitzar l’ordenació jurídica del plurilingüisme, es fa convenient procedir a la derogació del Decret 9/2017.

Cal recordar que tant la Diputació d’Alacant, governada pel Partit Popular, com l’Associació per a la Defensa del Castellà a la Comunitat Valenciana van demanar al Tribunal Superior de Justícia que s’aplicaren mesures urgents contra el decret llei que va fer possible iniciar amb normalitat aquest curs 2017-2018 pel que fa al plurilingüisme en les aules de tres anys d’Infantil. La mateixa associació i la corporació presidida per César Sánchez (PP) va denunciar el Decret 3/2017 i va demanar que s’aplicaren cautelars sobre el Decret 9/2017.

En aquest sentit, la conselleria va indicar que aviat es derogaria el decret i, per tant, amb la normativa suprimida, automàticament, decauria la causa per la qual la Diputació d’Alacant està personada. A més a més, des d’Educació sostingueren el passat 20 de desembre que el decret llei aprovat d’urgència perquè l’inici del curs escolar 2017-2018 començara amb normalitat no corre cap risc. Ara per ara, ja s’està tramitant a les Corts la que serà la nova llei de plurilingüisme que s’espera que entre en vigor el proper curs.

Comparteix

Icona de pantalla completa