Diari La Veu del País Valencià
Recuperar el cine Ideal d’Alacant per a subseu de la Filmoteca Valenciana
RedactaVeu / Alacant
Des de Compromís per Alacant s’han reafirmat en la proposta de donar-li un ús públic al recinte del cine Ideal, i seguir apostant, tal i com Antoni Arques ja proposà l’any 2003 i Compromís ha incorporat al seu programa local, per la compra d’aquest immoble per part de la Generalitat Valenciana i la seua conversió en subseu de la Filmoteca Valenciana.
En concret, la responsable de Patrimoni de la formació, Anna Dèlia Gisbert, ha expressat la seua satisfacció pel fet que EU se sume a aquesta proposta “que ja defensem des de fa molts anys perquè entenem que és la més adequada per a la conservació del patrimoni alacantí, conjuga el continent amb el contingut, i aporta valor patrimonial a Alacant des d’una vessant pública de dinamització cultural a la ciutat”.
En aquest sentit, Dèlia ha instat una vegada més la Generalitat perquè destine els fons necessaris per a aquesta actuació “ja que ara mateix s’obri una subhasta pública de l’immoble, donada la paralització, durant molts anys, de la rehabilitació de l’edifici”.
Edifici “emblemàtic”
Compromís per Alacant ha recordat que la construcció s’enclava “en un dels indrets amb major coherència arquitectònica de la ciutat”, que “guanyaria molt amb la recuperació d’un edifici emblemàtic per a la ciutadania alacantina”.
Així mateix, el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat que desconeix en què s’ha quedat el projecte “fantasma que anuncià l’alcaldessa”, Sonia Castedo, referent a la intenció de rehabilitar i ocupar l’edifici per part d’una clínica dental, “unes declaracions – ha dit Bellido- sobre les quals mai es concretà res”.
“Siga com siga, per a Compromís, com hem manifestat en nombroses ocasions, volem la rehabilitació de l’edifici per part de la Generalitat Valenciana, i que es convertisca en un espai de difusió i estudi del patrimoni cinematogràfic valencià”, ha finalitzat Bellido.

Comparteix

Icona de pantalla completa