Diari La Veu del País Valencià
El Consell donarà ajudes per a la reinserció laboral d’extreballadors de l’automòbil de Sagunt

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat pel secretari autonòmic d’ocupació, Enric Nomdedéu, i la directora general del Servef, Rocío Briones, ha presentat aquest dijous a Sagunt el Pla d’ajudes per a la reinserció laboral en el sector dels vehicles de motor, remolcs i semiremolc. Es tracta d’unes ajudes que sumen 500 mil euros, comptant l’aportació de la Generalitat i el FEAG (Fons Europeu d’adaptació a la Globalització), que gestionaran per concurrència competitiva l’Ajuntament de Sagunt.

El pla respon a la necessitat del sector de l’automòbil de Sagunt i, en concret, a la demanda dels extreballadors de la belga Bosal, acomiadats el 2015 i als quals el conseller Climent va atendre d’immediat als pocs dies d’accedir al seu càrrec. Són 218 treballadors, dels quals 130 han sol·licitat participar del programa que s’executarà el 2018.

El conseller Rafa Climent ha felicitat els tècnics i responsables del Servef i de la direcció general de Fons europeus, així com els extreballadors i l’Ajuntament de Sagunt per l’excel·lent coordinació a l’hora de treballar per aconseguir aquestes ajudes. Segons Climent, “és molt difícil que Europa atorgue ajudes d’aquest tipus amb acomiadaments inferiors a 500 treballadors, però ho hem planificat i explicat molt bé”.

Les ajudes són d’orientació personalitzada, reciclatge i d’inserció laboral, segons ha explicat el conseller, que ha afegit que comptaran “amb importants quantitats per a l’emprenedoria o la contratació per part d’empreses o foment del cooperativisme”. Així, les empreses que contracten alguna de les persones que van treballar a Bosal percebran una ajuda màxima de 2.400 euros; els emprenedors, fins a 13.400 euros, i cada cooperativista que funde una empresa social, fins a 10.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa