Diari La Veu del País Valencià
Joves PV envia 6 quilos de carbó al govern de Rajoy pel xantatge als valencians amb un 155 encobert

Joves PV-Compromís ha enviat aquest dimecres sis quilos de carbó al govern de “M. Rajoy” com a resposta “simbòlica” al tracte de l’executiu de l’Estat amb el País Valencià.

Així, tres caixes amb dos quilos de carbó cadascuna han eixit des de la seu de Correus a València en direcció als despatxos de Madrid del president espanyol, Mariano Rajoy; el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, i el responsable d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Acompanyant l’obsequi nadalenc, s’ha afegit una carta a cadascú dels representants espanyols on reclamen un finançament just i retreuen “la humiliació i el maltractament” cap al País Valencià durant aquest any 2017.

Junt amb el secretari general de Joves PV-Compromís, Víctor Medina, han estat la portaveu de Compromís, Àgueda Micó; el síndic del grup parlamentari a les Corts, Fran Ferri, i les diputades Marian Campello i Marta Sorlí.

Fran Ferri ha advertit que no estan disposats a consentir “el xantatge” del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, qui està aplicant “un 155 encobert” al País Valencià amb la finalitat de frenar les polítiques “progressistes” del Consell. El síndic de Compromís a les Corts ha retret que amb la darrera carta enviada per Montoro, on demana que el govern valencià faça noves mesures econòmiques per a controlar la despesa, Montoro i Rajoy el que evidencien és que “no suporten” que van perdre les eleccions i que els valencians tinguen un altre govern que fa polítiques que “contrasten amb les del govern espanyol”. Rajoy i el seu executiu estan fent “pressió” per a no reformar el sistema de finançament “que va prometre que estaria abans del 2017”, ha incidit Ferri, i ens fa “xantatge” als valencians “amb un 155 encobert”.

“Els mals actes, com els dels xiquets, han de tindre conseqüències”, ha afirmat per la seua banda Àgueda Micó, fent referència a la iniciativa de Joves PV de regalar carbó al govern de Rajoy. La també coordinadora general del Bloc ha retret que Rajoy, De la Serna i Montoro “no solucionen” els problemes dels valencians “que paguem els nostres imposts” i que el govern espanyol “no respon positivament”. “Necessitem el Corredor Mediterrani, unes inversions i un tracte just”, ha afegit Micó. A De la Serna li demanen els rodalies de Castelló i Vinarós, que acaben les obres del Parc Central i del Corredor i que facen el nexe d’unió entre Alacant, Elx i l’aeroport de l’Altet. Montoro “ha promés massa vegades que hi hauria un nou sistema de finançament” i, per tant, “exigim un nou sistema” i que el tracte “siga just”.

Per la seua banda, el secretari general de Joves-PV, Víctor Medina, ha insistit que els joves són qui més està patit les polítiques del govern espanyol, i tot “per una rabiola pueril, per haver perdut, el PP, el seu graner de vots i de corrupció que representava el País Valencià”. Medina també ha retret l’aplicació “injusta” d’un “155 encobert” com havia assenyalat Fran Ferri.

La diputada al Congrés Marta Sorlí ha assenyalat Montoro com a responsable que l’economia valenciana “no puga ser viable”, mentre que Iñigo de la Serna “és el ministre fantasma” perquè ve al País Valencià a prometre coses que no s’executen. Tot plegat representa un “maltractament sistemàtic” que “no podem seguir suportant”, ha afegit. Sorlí també ha retret que el govern de Rajoy ha aprovat “quotes” i “beneficis fiscals” d’altres territoris mentre que el nou sistema de finançament “continua paralitzat”. En termes similars s’ha manifestat la diputada a les Corts, Marian Campello, qui ha recordat que quan el govern valencià rep diners són diners per a l’educació, la sanitat i serveis socials per als valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa