Diari La Veu del País Valencià
Xafar raïm i explorar una horta: Expojove ofereix experiències inoblidables al voltant de l’alimentació

Viure el moment de xafar raïm, endinsar-se a explorar una horta valenciana o manipular les llavors d’on creixen les plantes són algunes de les 150 activitats que es poden visitar en aquesta edició d’Expojove dedicada a València com a capital de l’alimentació sostenible.

‘Nyam’ és el lema d’enguany d’Expojove, que compta amb més de 50.000 metres quadrats perquè el públic familiar visca “experiències inoblidables”, ha destacat el regidor de Cultura festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, aquest dimarts, 26 de desembre, en què s’ha inagurat a Fira València l’edició que acabarà el proper 4 de gener del 2018.

Els visitants trobaran cinc espais amb cinc escenaris per a abordar l’operació ‘Nyam’, on es podrà aprendre lúdicament sobre alimentació sostenible. Així, Fira València queda distribuïda en Cuina, Muntanya, Granja, Horta valenciana i Albufera.

Entre el programa d’activitats, els xiquets poden participar en més dels 15 tallers i espectacles diaris i gaudir del teatre, la música i la màgia. Cada dia, el mag Yunque tancarà la jornada amb un espectacle de màgia on mostrarà els seus últims trucs i il·lusions. De vesprada serà L’horta de Tonet, una obra de teatre escrita i dirigida per Fátima Colomo per a conéixer els productes de l’horta valenciana. La companyia Maduixa Teatre durà durant tot l’horari en què està obert Expojove el seu particular bosc musical a través del seu espectacle Pop’s Corn.

La passada edició es va arribar a les 90.000 visites, una dada que enguany es pretén superar, va destacar aquest dilluns Fuset. “És una gran oportunitat per a combinar l’oferta lúdica més divertida amb valors fonamentals pels quals ens encanta que València siga notícia, com, per exemple, l’alimentació saludable i sostenible”, va afirmar.

L’horari d’Expojove serà d’11.00 a 20.00 hores, a excepció del dia 31, dia de finalització d’Any, que obrirà de 10.00 a 14.00 hores, i el dia 1 de gener, quan obrirà de 16.00 a 21.00 hores.

Entre les institucions participants enguany estan les regidories de Cultura Festiva, Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Joventut, Medi ambient, Desenvolupament Urbà i Comerç, de l’Ajuntament de València; l’EMT; la Fundació Esportiva Municipal; la Junta Central Fallera; l’Institut Valencià de la Joventut; la Diputació de València: la Direcció general d’Infància; la Conselleria de Medi ambient, de la Generalitat; El Corte Inglés; el València Club de Futbol; el Llevant Unió Esportiva; el València Basket Club; Carpe Vitae! la Comandància Militar de València i Castelló, i l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Comparteix

Icona de pantalla completa