Diari La Veu del País Valencià
Tanquem Cofrents regala un pastís a Iberdrola per a celebrar que el permís de la central expira en 2021

Una vintena de pares Noel han regalat un gran pastís a Iberdrola per a festejar que el permís de funcionament de la central nuclear valenciana expira en 2021. El grup de persones vinculades a Marfull-Acció Ecologista Agró ha participat en aquesta acció que forma part de la campanya de la plataforma Tanquem Cofrents per a evitar la renovació del permís de funcionament d’esta obsoleta central, que segons denuncien acumula nombroses incidències. L’última, aquesta tardor, quan Cofrents va patir una avaria en una vàlvula que va obligar la nuclear a romandre parada des del 31 d’octubre fins al 6 de desembre.

“Durant dos mesos i mig, la central ha estat aturada i açò no ha suposat cap problema de subministrament elèctric per a l’estat espanyol, fet que demostra que podem desconnectar ja Cofrents de la xarxa”, indiquen des de Tanquem Cofrents. Els ecologistes subratllen que, a més a més, l’avaria de la vàlvula que ha patit la nuclear és prou il·lustrativa del seu estat de deterioració. “Cofrents ha sobrepassat, amb escreix, el període de funcionament per al qual va ser dissenyada, motiu pel qual seria una temeritat perllongar el seu permís per a operar més enllà de 2021”, adverteixen.

En aquest sentit, subratllen que, fins i tot, seria recomanable tancar-la abans de 2019, quan es col·lapsaran les seues piscines de residus radioactius, fet que obligaria a construir un Magatzem Temporal Individualitzat (MTI) que tindria un cost multimilionari a càrrec de l’empresa pública ENRESA. “És a dir, que el MTI no el pagaria Iberdrola, empresa propietària de la central, sinó totes i tots els ciutadans amb els nostres impostos”, expliquen des de la plataforma.

Comparteix

Icona de pantalla completa