Diari La Veu del País Valencià
El turisme estranger marca xifres històriques amb 9 milions de visitants i una despesa de 8.700 milions d’euros

El País Valencià tanca 2017 amb un balanç de nou milions de turistes internacionals i una despesa turística aproximada d’uns 8.700 milions d’euros. El desemborsament mitjà per visitant s’ha incrementat més de set punts i el turisme de negocis ha crescut un 50,8% durant aquest exercici, segons les dades de què disposa l’Agència Valenciana del Turisme (AVT).

El territori conclou així un any amb “xifres històriques mai registrades en la nostra destinació”, ha destacat en un comunicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Les previsions de l’AVT, basades en les dades estadístiques oficials publicades, indiquen que els departaments hotelers tancaran l’exercici amb més de 28,8 milions de pernoctacions, mentre que l’oferta extrahotelera se situa entorn de 20,3 milions. Fins a octubre, el País Valencià ha rebut al voltant de huit milions de turistes estrangers, un 15,9% més que en el mateix període de l’any anterior.

Aquests visitants van realitzar una despesa turística d’un total de 7.674 milions d’euros, el major increment entre les principals destinacions turístiques de l’Estat. Així, segons les dades de Turespaña i l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la despesa mitjana per turista en els primers deu mesos de l’any s’ha elevat en més de set punts, un dels “grans reptes” de Turisme.

En la mateixa línia de creixement, segments deslligats de la temporada alta com és el turisme de negocis han acumulat un increment del 50,8% interanual. Respecte als mercats internacionals, el principal emissor, el Regne Unit, ha registrat una pujada del 15,3% fins a octubre. Un resultat que, per al secretari autonòmic, “avala la fidelitat del turisme britànic a la destinació Comunitat Valenciana, aliè al Brèxit”.

Un altre dels resultats de 2017 en el qual Colomer ha posat l’accent és el creixement de la rendibilitat hotelera, ja que durant els primers deu mesos de l’any ha augmentat un 7,4%, tant per l’augment de la facturació (5,7%) com del grau d’ocupació per habitacions (2,8%). L’evolució positiva del turisme en la regió també s’ha traduït en un increment de l’ocupació, amb un creixement interanual del 5,5% en el nombre d’afiliats a la Seguretat Social en el sector turístic.

Saber adaptar-se

Per tot açò, el titular de Turisme ha ressaltat que el País Valencià ha desplegat enguany un sector turístic “fort, amb indicadors per sobre de la mitjana espanyola”. Ha subratllat, açò sí, que es tracta de resultats “el mèrit dels quals és exclusiu del sector, que ha sabut adaptar-se a la conjuntura actual, reactivant productes que desestacionalitzen i milloren el posicionament turístic de la nostra destinació”. De cara al futur, Colomer ha reiterat el seu compromís de tractar de millorar la rendibilitat del sector turístic en 2018. “La temporada ha sigut bona en termes quantitatius, i el nostre objectiu serà trobar el segment de la demanda que estiga disposat a vindre amb poder adquisitiu, elevant la despesa”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa