Diari La Veu del País Valencià
El Consell destina 105.000 euros per a la protecció i defensa dels animals de companyia

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat les ajudes a les associacions de protecció i defensa dels animals per un import de 105.000 euros per a l’any 2018.

Aquestes entitats exerceixen una important labor en benefici del benestar animal, recorden en una nota de premsa. Les seues actuacions van des de la realització de campanyes de conscienciació social i la recollida d’animals abandonats per a albergar-los en les seues instal·lacions fins a la devolució als amos o la seua posterior donació en cas que no siga possible localitzar-los.

Totes aquestes activitats, així com el manteniment dels albergs d’animals abandonats, suposen un cost important per a les persones associades. Per aquest motiu, la Conselleria subvencionarà despeses de funcionament i la construcció o adequació de les instal·lacions de les associacions de protecció i defensa d’animals de companyia.

En concret, la Conselleria contribuirà a finançar part de les despeses de funcionament necessàries per a l’exercici d’activitats com ara campanyes educatives o de conscienciació social l’objectiu de les quals siga la difusió d’aspectes relacionats amb la protecció dels animals de companyia, a través de centres escolars i centres cívics o entitats afins sense ànim de lucre.

També es destinaran diners al finançament de campanyes de conscienciació social que induïsquen a reduir el nombre d’animals de companyia abandonats i a controlar la natalitat, així com programes autoritzats de recollida d’animals de companyia abandonats la destinació dels quals siga un nucli zoològic registrat com a alberg temporal i a programes de manteniment de nuclis zoològics registrats per a l’alberg temporal d’animals de companyia abandonats.

Així mateix, les ajudes també contribuïxen a la construcció o adequació d’albergs d’animals de companyia abandonats que precisen adequar-se a la normativa vigent.

Les ajudes es dirigeixen a les associacions legalment constituïdes i inscrites en el Registre d’Associacions de la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques sempre que desenvolupen algunes activitats relacionades amb la protecció d’animals de companyia i estiguen ubicades al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa