Diari La Veu del País Valencià
Intersindical amplia a Glovo la denúncia interposada a Deliveroo

La situació laboral dels repartidors a domicili va donar un gir de 180 graus quan la Inspecció de Treball i la Seguretat Social van determinar que entre els coneguts com a ‘riders’ i l’empresa Deliveroo hi ha una relació laboral. Per tant, els treballadors no poden ser considerats autònoms, com ho havien sigut fins ara. La decisió, donada a conéixer el passat dilluns 18 de gener, va suposar que els repartidors foren donats d’alta d’ofici a la Seguretat Social; per tant, Deliveroo es fa càrrec de les cotitzacions. A més, l’empresa ha de pagar, només en València, 160.000 euros en concepte de les cotitzacions que no ha pagat a uns 120 treballadors que estan o han passat per l’empresa.

La Inspecció de Treball es va pronunciar perquè Intersindical Valenciana va interposar una demanda a Deliveroo arran d’unes denúncies dels ‘riders’ de l’empresa. El resultat de la resolució, segons han explicat fonts del sindicat a aquest diari, ha animat “alguns treballadors de Glovo” a denunciar també. Davant d’aquesta situació, Intersindical ha assegurat que la preparació de la demanda “està molt avançada” i que tenen previst interposar-la davant de la Inspecció de Treball la propera setmana.

Els treballadors de Glovo cobren un mínim de 3 euros per comanda; a més, se suma un plus per quilòmetre fet. Normalment, guanyen uns 200 euros cada quinze dies. Una quantitat a la qual s’ha de descomptar la tributació de l’IVA i la quota mensual d’autònom.

Comparteix

Icona de pantalla completa