Diari La Veu del País Valencià
‘El PPCV no es mou ni un mil·límetre en la defensa de les senyes d’identitat’
Europa Press / València

El secretari general del Partit Popular valencià (PPCV), Serafín Castellano, ha assegurat aquest dilluns que aquesta formació “no es mou ni un mil·límetre” en la defensa de les senyes d’identitat del País Valencià. Al seu torn, ha ressaltat la importància que hi té la llengua, a la qual ha definit com “un element d’unió i no de confrontació”.

Castellano s’ha pronunciat d’aquesta manera en una trobada amb els mitjans de comunicació, preguntat per la polèmica entorn de la definició de valencià. Referent a açò, ha assenyalat que en la defensa de les senyes d’identitat de la comunitat i en parlar d’aquesta llengua “tot el partit i tot el Consell opinen el mateix”, segons ha dit, que “el que cal defensar és l’Estatut d’Autonomia, la nostra personalitat com a poble”.

Així, el també conseller de Justícia i Governació ha defensat les senyes d’identitat valencianes i ha asseverat que dins d’elles la llengua, a la qual s’ha referit com “un element d’unió i no de confrontació”, és molt important.

D’altra banda, preguntat per la queixa de la Generalitat catalana contra la valenciana quant a la defensa del català, Castellano ha comentat que els ‘populars’ valencians i el Consell respecten “totes les senyes d’identitat, tota la cultura i tot els estatuts d’autonomia que hi ha a Espanya com a demòcrates i com a models de convivència” que es consideren.

“Cap intromissió”

Al mateix temps, ha subratllat que no permetran “cap intromissió de ningú de fora” en el territori, llengua i cultura de la comunitat. “La Constitució i l’Estatut d’Autonomia donen el marc de convivència, en aquest cas, de tots els espanyols. Per descomptat, nosaltres no tolerarem cap intromissió de ningú de fora per a dir el que som, el que hem sigut, el que volem ser, ni quin és el nostre territori, la nostra llengua i la nostra cultura”, ha argumentat en aquest sentit.

El secretari general del PP valencià ha insistit que “igual que nosaltres respectem els senyals d’identitat de tots i cadascun dels territoris”, des d’aquesta formació i des del Govern valencians s’exigeix “el respecte a la nostra cultura, història, senyes d’identitat i Estatut d’Autonomia”. Castellano ha considerat que no fer-ho és “una intromissió i una falta de respecte que lògicament està absolutament fora de lloc”.

Comparteix

Icona de pantalla completa