Diari La Veu del País Valencià
Sanitat Universal aprova 55 milions d’euros per a ajudes al copagament

El ple del Consell ha donat el vistiplau als decrets pels quals s’aproven les bases per a la concessió de subvencions als col·lectius de pensionistes, persones amb diversitat funcional i menors, destinades a compensar despeses relacionades amb la protecció de la salut l’any 2018.

Segons expliquen des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública les ajudes permeten garantir el tractament i restabliment de la salut a través de la prestació farmacèutica o ortoprotètica, eliminant els obstacles econòmics que el sistema d’aportació dels usuaris i els seus beneficiaris representa per a determinats col·lectius.

Les ajudes enfront del copagament es concedeixen a pensionistes amb nivells de renda inferiors a 18.000 euros i els seus beneficiaris; a persones amb diversitat funcional (menors de 18 anys amb discapacitat diagnosticada amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 33% i majors de 18 anys diagnosticats amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 65%), i a menors d’edat adscrits a una targeta sanitària el titular de la qual tinga un nivell de renda inferior a 18.000 euros anuals.

Les ajudes es concediran amb càrrec als pressupostos de la Generalitat per a 2018 amb un import de 54.666.240 euros. En concret, es concedirà un import de 40.036.000 euros per al col·lectiu de pensionistes, de 6.630.240 euros per al col·lectiu de persones amb diversitat funcional i de 8.000.000 euros per al col·lectiu de menors. Durant els primers deu mesos d’enguany s’han beneficiat d’aquestes concessions un total d’1.186.698 persones

Comparteix

Icona de pantalla completa