El Palau ofereix noves experiències: sentir-se 'músic' de l'Orquestra de València per un dia

Sis abonats seran els primers a conviure amb la formació durant l'assaig general d'aquest divendres
/ València
21 desembre 2017 01:00h

El Palau de la Música ha inclós dins de les ofertes una nova experiència per al públic de l'auditori. Es tracta de poder gaudir de l'Orquestra de València des de dins, assegut entre els músics que configuren la formació, durant l'assaig general que habitualment té lloc cada divendres, hores abans que tinga lloc el concert d'abonament a les 19.30 hores a l'auditori municipal.

Aquest divendres sis abonats del Palau seran els primers a poder viure aquesta experiència que s'oferirà en cada concert que done l'Orquestra de València al llarg d'aquesta temporada. Així, cada setmana es realitzarà un sorteig entre els abonats i els Amics del Palau de manera alterna, de manera que en cada concert els agraciats siguen o bé abonats o bé Amics del Palau.

D'aquesta manera, el sis abonats estaran aquest divendres a l'assaig general a la sala Iturbi, asseguts entre els músics, tot coincidint amb la direcció de Ramón Tebar, qui, a més a més, estrena titularitat amb aquest concert.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat aquesta nova iniciativa que "mai s’havia fet al Palau de la Música i que ens ompli d’il·lusió, perquè volíem tindre una deferència amb els nostres abonats i, en les pròximes setmanes, també amb els Amics del Palau, que sempre ens acompanyen en els concerts i ens donen el seu suport". L'experiència, segons Tello, "permetrà viure i sentir la màgia del treball de les professores i professors de la nostra orquestra, de la preparació d’un concert que podran escoltar el mateix dia". 

Dilluns passat es va procedir al sorteig de les persones que assistiran l'assaig, un sorteig que va ser efectuat pel director del Palau, Vicent Ros, i el director titular i artístic de la formació simfònica valenciana, Ramón Tebar.

El mestre valencià estrena divendres la seua titularitat artística amb l’Orquestra de València, amb un concert que ha esgotat totes les entrades des de fa setmanes. Tebar dirigirà un programa en el qual figura el poema simfònic Finlàndia de Jean Sibelius, el Concert per a violí i orquestra núm. 1, de Dmitri Xostakóvitx, que serà interpretat pel concertista armeni Sergey Khachatryan, i la monumental Simfonia núm. 1 'Tità', de Gustav Mahler. Ramón Tebar és des de l’1 de setembre del 2017 director titular i artístic de l’Orquestra de València. En aquesta temporada dirigirà un altre concert d'abonament a la formació simfònica valenciana, el proper 9 de febrer del 2018, amb el programa: Obertura festiva, de Dmitri Xostakóvitx; el Concert per a piano i orquestra núm. 2, de Serguei Prokófiev, i la Simfonia núm. 2, de Serguei Rakhmàninov.

next