Diari La Veu del País Valencià
La Inspecció obliga un hotel de València a pagar les hores extres a les cambreres de pis

La Inspecció de Treball ha fallat a favor de les treballadores de pis d’un hotel de València que rebran les hores extres realitzades en l’últim any, amb els consegüents recàrrecs que això implica, després de presentar UGT-PV una denúncia davant “l’incompliment sistemàtic” del conveni sectorial d’hostaleria.

En un comunicat, UGT-PV ha explicat que l’hotel va externalitzar la neteja de les habitacions a una empresa que “va incomplir sistemàticament” el conveni sectorial d’hostaleria de la demarcació de València que fixa el salari base a jornada completa en 1.175,31 euros, enfront dels 645,3 euros que pagava aquesta empresa, denuncien.

A més, UGT ha reprovat que les treballadores “no cobraven els festius treballats, ni les hores extres, ni complements per incapacitat temporal” i “es descuraven la vigilància de la salut i la prevenció de riscos” d’aquest col·lectiu en el qual “poques arriben a acabar la seua vida laboral” pels “freqüents” dolors.

Des de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT PV han mostrat la seua “satisfacció” amb aquesta resposta de la Inspecció de Treball, però han lamentat que aquesta practica és “habitual en quasi el 90% dels hotels”. Per això, ha subratllat que “no desistirà de la seua obstinació de perseguir l’explotació laboral”.

Comparteix

Icona de pantalla completa