L'Ajuntament de València vol que la Generalitat consulte el Consell Agrari abans de sancionar per la crema de palla

La regidora d'Agricultura, Consol Castillo, destaca "la importància de buscar alternatives" al foc
/ València
21 desembre 2017 01:00h

El Ple municipal de l'Ajuntament de València ha aprovat instar la Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural perquè consulte el Consell Agrari de València abans de prendre cap mesura sancionadora relativa a la crema de la palla de l'arròs. Segons ha informat el consistori en un comunicat, en la moció alternativa presentada pel Govern de la Nau es destaca el paper actiu dels agricultors en el compliment de les normes i calendaris establits per la Conselleria, així com en la recerca d'alternatives d'ús dels residus agrícoles.

L'alternativa s'ha aprovat en el Ple municipal com a conseqüència de la moció presentada per la regidora del Partit Popular Maria Àngels Ramón-Llin i tant PP com Ciutadans s'han abstingut en la votació de l'alternativa del Govern de la Nau. El debat sobre la moció s'ha iniciat amb la participació de Sergio Navarro, de l'Associació Valenciana d'Agricultors AVA-ASAJA, que ha criticat les declaracions que vinculen l'augment de la contaminació amb la crema de la palla de l'arròs.

Per la seua banda, el regidor de Ciutadans Santiago Benlliure ha destacat el suport de tot l'Ajuntament als agricultors i al cultiu de l'arròs i ha criticat "la falta de comunicació" entre l'Ajuntament i Conselleria. Ramón-Llin ha reclamat la necessitat de reconéixer el treball dels agricultors i ha exposat que "no es pot culpabilitzar de la contaminació els agricultors" que han complit amb els terminis de la Conselleria.

"Estem treballant per a millorar la situació dels cultius i estem al costat dels agricultors per a qualsevol incidència que puguen tenir", ha dit la regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo. En aquest sentit, també ha agraït el comportament dels agricultors en el compliment de la normativa autonòmica i ha destacat la importància de buscar alternatives a la crema, per exemple, el compost o els elements agroconstructius.

next