Diari La Veu del País Valencià
COEPA anuncia la seua desaparició i l’atribueix a errors del passat i als darrers governs autonòmics

La Confederació Empresarial de la Província d’Alacant (COEPA) ha anunciat que procedirà a la seua autoliquidació de manera “definitiva i ordenada” pels “errors del passat” i per l’actuació “directa o indirecta” dels últims governs autonòmics amb l’objectiu d'”enfonsar l’entitat” i d'”acabar amb ella”.

El president de COEPA, Francisco Gómez, s’ha referit així a la proposta de liquidació que portarà aquest dijous a la vesprada al Comité Executiu després de més de 20 mesos al capdavant de la patronal alacantina.

Sobre la dissolució de la patronal, ha afirmat que arriba com a conseqüència d'”errors propis del passat, però també per una actuació directa i indirecta dels últims governs autonòmics adreçades a enfonsar l’entitat, a posar-li fi”. “Una situació que deixa els empresaris, i el conjunt de la província d’Alacant, més empobrits, amb menys veu, amb menys forces i indefensos davant les decisions de València i Madrid”, ha afegit.

Gómez ha mantingut aquest dijous una reunió amb Salvador Navarro, el president de la CEV (Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana), per a avançar en les negociacions sobre la possible integració del CEPAL (Consell Empresarial de la Província d’Alacant) en la patronal autonòmica. Es tracta d’un acord que ja ultimen COEPA i Cepyme (Confederació Espanyola de la Xicoteta i Mitjana Empresa).

Sobre aquest tema, Francisco Gómez ha avançat que s’han fixat els primers mesos del 2018 com a data màxima per a formalitzar la integració de CEPAL en la CEV. Gómez ha insistit que “se seguirà avançant per a buscar la millor fórmula d’integració” i ha destacat “la bona sintonia” i “l’actitud possibilitadora per ambdues parts” per a aconseguir un acord.

Centralització i silenci

Gómez ha apuntat que la demarcació d’Alacant està patint un procés de “desmantellament, que va arribar al seu punt més greu amb la pèrdua de la CAM, una entitat vinculada al territori, però que s’ha anat accelerant amb la pèrdua de grans projectes com la Ciutat de la Llum, el parc temàtic de Benidorm, l’abandonament del Port d’Alacant i la reducció de les inversions en el nostre territori. També sobrava COEPA i fins a liquidar la seua vida als quasi 40 anys han posat tots els esforços”

Per a l’empresari alacantí, “hi havia solucions perquè l’administració, els extreballdors i la patronal no perderen i es va preferir saltar tot per l’aire a canvi de centralitzar les veus empresarials a València”. Ha apuntat que, amb la liquidació de COEPA, “l’administració no s’assegura el cobrament de les quantitats reclamades, es posa en perill la compensació pendent dels extreballadors, s’escapça una veu provincial i es deixa en mans d’una representació a València”.

“La situació viscuda demostra que no hi ha interés per ‘cosir la Comunitat Valenciana’ sinó per estripar el que siga necessari per a centralitzar la presa de decisions, controlar amb menys actors possibles les reivindicacions i sotmetre les veus crítiques al silenci”, ha opinat. “Nosaltres sempre hem defensat que havien d’existir entitats en tots els territoris, un sistema de convivència entre organitzacions d’àmbits territorials diferents però no enfrontat”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa