Diari La Veu del País Valencià
Els metges de família mostren la seua indignació per l’anul·lació del decret de sanitat universal

La Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària ha expressat la seua “indignació” després de la decisió del Tribunal Constitucional de declarar inconstitucional i anul·lar el decret de sanitat universal del Consell. També han criticat “la falta de sentit comú i de sensibilitat que suposa mantenir vigent per part del Govern del PP el Reial decret 16/2012 que és l’origen del problema”.

L’entitat ha recordat en un comunicat que l’aplicació d’aquest reial decret “va suposar la fi del dret a l’atenció sanitària universal” a l’estat espanyol i ha subratllat que el decret del Consell ara anul·lat “pal·liava els efectes de l’expulsió del sistema sanitari públic d’uns 80.000 residents a la Comunitat Valenciana”.

“Ho vam dir l’any 2012 i ho repetim cinc anys després. El govern del Partit Popular ha de rectificar perquè el dret a l’accés a la sanitat pública torne a estar vigent a tot Espanya”, ha apuntat la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària, que subratlla que el manteniment d’aquesta normativa “no pot amagar-se darrere d’excuses que resulten insostenibles tant des del punt de vista econòmic com mèdic com del respecte als drets humans”.

En aquesta línia, ha instat l’Executiu estatal a no recórrer “les mesures que encertadament altres governs, com en aquest cas el de la Comunitat Valenciana, havien adoptat”. “Deixen-nos solucionar els nostres problemes”, li demana al Govern de Rajoy, a qui reclama que “solucione definitivament aquest greu problema, que no solament afecta les persones excloses, sinó que suposa un problema per a la salut pública i, per tant, per a tots els residents a Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa