Diari La Veu del País Valencià
Agullent, poble de natura i serra

El municipi d’Agullent (Vall d’Albaida) és singular perquè el seu emplaçament li atorga l’encant de viure als peus de la serra. A més, té dos festes declarades d’Interès Turístic Local, que són les de Moros i Cristians, la setmana després de Pasqua, i la Nit de les Fogueretes i Festes del Miracle, a principis de setembre.

Com que està situat a menys d’una hora de València i Alacant, i connectat amb Gandia per la CV-320, es converteix en una opció interessant i propera per a visitar. És també una distància suficient per a recuperar l’essència d’un vertader poble valencià d’interior, que manté un fort vincle amb la naturalesa, el patrimoni i les tradicions.

El seu ric llegat arquitectònic és observable en nombrosos espais com el Fornet de la Neu, els Safaretjos, el Molí Fariner, l’Ermita de Sant Vicent Ferrer, l’església de Sant Bertomeu i el parc de la Font Jordana que és una destinació d’oci ideal per a les famílies. A banda d’açò, un dels principals al·licients per a visitar Agullent és el seu vincle amb la naturalesa. Agullent compta amb dos PR homologats per la Federació Territorial Valenciana de Muntanyisme: el PRCV-134 (Font Jordana-Font de *Baix-Agres) i el PRCV-135 (Font Jordana-Alfafara-Cova dels Finestres). Des d’ell, parteixen, a més, diverses variants cap a paratges com la Font Maciana o la Font del Patge. Les excursions cap a fonts i paratges naturals d’interés estan arreplegades en el llibre Rutes per la Serra d’Agullent, editat per l’Ajuntament.

La localitat està també connectada per camins terrers amb les localitats veïnes. Rutes ideals per als amants de la bicicleta tot terreny, que, partint de la Serra d’Agullent, poden fer ruta cap a nombroses destinacions. L’Ermita i alberg de Sant Vicent Ferrer d’Agullent és Centre Oficial d’Informació de la xarxa de rutes BTT promogudes per l’Agència Valenciana de Turisme. Des d’aquest punt parteixen 5 rutes circulars que permeten recórrer nombroses localitats i paratges tant de la comarca de la Vall d’Albaida com del Comtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa