Diari La Veu del País Valencià
La supressió de RTVV ja està al Constitucional
Europa Press / Madrid

En declaracions als mitjans després de la presentació del recurs, Rodríguez ha afirmat que “el tancament de RTVV s’ha fet a través d’una proposició de llei del Parlament valencià tramitada com a projecte d’urgència” el que, al seu judici, és “una forma clarament extravagant” de tramitar la llei de tancament del mitjà de comunicació valencià en vulnerar “el principi de seguretat jurídica i la participació necessària dels representants dels ciutadans en els assumptes públics”.

La portaveu socialista ha afegit que, “per a no complir aquesta sentència, el Govern de la Generalitat valenciana ha actuat de forma il·legal tancant l’ens públic per a no readmetre els treballadors” el que, en la seua opinió, “afecta el dret a la tutela judicial efectiva de tots els treballadors de l’ens públic afectats per aquesta sentència”. “L’article 24 no és només accedir a la justícia, és també que una vegada que s’ha rebut la sentència, es puga acomplir”, ha postil·lat.

Per la seua banda, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat que el tancament del canal “va ser un atropellament democràtic, cultural, social i cap a la dignitat dels ciutadans”, i ha subratllat que el recurs “atén a drets fonamentals com el de llibertat d’expressió, d’informació, dels treballadors i de defensa de les llengües comunitàries”.

Puig ha afegit que el tancament és “un atac directe a la cultura i a la forma d’entendre la vida, fet amb nocturnitat, traïdoria, sense atendre a cap criteri de parlamentarisme democràtic i sense atendre a criteris econòmics”. En aquest punt, el recurs es fa ressò d’afirmacions relatives a la “sobredimensionada plantilla” o al “cost de les despeses de personal”, dels quals es diu “que la Generalitat no pot assumir” que, segons afig, no es fonamenten de cap manera.

El secretari general del PSPV-PSOE ha assenyalat que “cada dia que passa, els valencians paguen 200.000 euros a uns treballadors als quals no els deixen treballar” i que, des del moment del tancament, “s’han gastat 20 milions d’euros per a treballadors als quals no els deixen treballar perquè Fabra –el president de la Generalitat– va decidir el tancament quan va veure que era un instrument de llibertat d’expressió en un exercici d’autoritarisme”.

“Quan sent el que passa a Veneçuela i a altres països…no té res que envejar el senyor Fabra a les seues actituds”, ha insistit Puig per a qui RTVV era una televisió “insuportable per un Govern que no entén de paràmetres democràtics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa