Diari La Veu del País Valencià
Marzà crítica els recursos del PP contra la llengua perquè van contra els valencians

El conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha criticat el recurs interposat pel Partit Popular contra el decret llei de plurilingüisme, interposat per la Diputació d’Alacant i l’Associació per a la defensa del castellà al País Valencià. Marzà ha assegurat que es tracta d’una postura de la “vella política” per a, a través dels tribunals, “intentar crear polèmica per polèmica”. “Estan anant contra els valencians i, davant açò, el govern del Botànic estarà enfront”, ha advertit.

Marzà ha ratificat, així, a preguntes dels periodistes, la “total tranquil·litat” de la Generalitat davant la demanda contra el decret de la Diputació i davant de la qual el Tribunal Superior de Justícia valencià ha demanat a la Fiscalia i a les parts que es pronuncien sobre la possibilitat de portar la norma davant el Tribunal Constitucional (TC).

Marzà ha remarcat que el Consell està “a punt” d’aprovar la derogació del decret llei de plurilingüisme, per la qual cosa ha mostrat “total tranquil·litat” davant la petició de la corporació provincial que presideix César Sánchez (PP). “Hem engegat la derogació del decret de plurilingüisme i, per tant, careixerà d’objecte el procediment que té obert la diputació d’Alacant. El recurs de la Diputació no té cap recorregut i l’únic que demostra la Diputació amb aquesta actuació és que li interessa fer política via tribunals en lloc de parar-se a pensar en el bé de la ciutadania d’Alacant”, ha manifestat el conseller Marzà després de presentar un conveni de col·laboració amb À Punt.

El màxim responsable d’Educació ha explicat que l’anul·lació del decret es produirà en un dels pròxims consells, ja que encara està pendent de l’últim informe. “Estem a punt d’aprovar-ho al consell i, per tant, hi ha total tranquil·litat i normalitat als centres educatius, com ha estat des de l’inici de curs”, ha reblat Marzà.

Comparteix

Icona de pantalla completa