Diari La Veu del País Valencià
Nadal a l’Escalante: circ, Dickens i uns Beatles per a bebés formen el cicle que acollirà el Rialto

Amb l’arribada del Nadal, el Teatre Escalante proposa un cicle amb circ contemporani, teatre i música per a bebés que acollirà el Teatre Rialto. El cicle, cal recordar, és una de les cites més antigues de la ciutat de València amb les arts escèniques per a xiquets i tindrà lloc del proper 26 de desembre al 3 de gener. Ens oferirà circ, una lliçó humanista a càrrec de Charles Dickens i un tribut als Beatles.

El primer espectacle de les festes serà Oopart, història d’un contratemps, de Tresperté. Res és el que sembla en aquesta aventura. Una peculiar tripulació aterrarà davant els ulls dels espectadors i els oferirà la gran oportunitat de viatjar en el temps. Per a aconseguir-ho faran gala dels seus millors reclams i els seus sorprenents números de circ, on tornen a apostar pels ports acrobàtics i introdueixen un element nou: la bàscula. I tot sense perdre la comicitat que els caracteritza inspirada en els gags físics del cinema mut. Tresperté és una de les companyies de circ més reconegudes de l’Estat, que renova el llenguatge tradicional i connecta amb els nous públics. Com a botó de mostra, Oopart va guanyar el premi FETEN 2017 a la Millor Música Original i va arrasar en els Premis del Circ Andalús 2016, on va ser reconeguda com a millor espectacle de carrer i es va alçar amb els reconeixements a la il·luminació, l’escenografia i el vestuari.

Nadal passat, present i futur

La Companyia Ferroviària ens ofereix un clàssic de Charles Dickens molt representat durant aquestes festes com és el Conte de Nadal, que indaga en alguns dels tòpics més presents en les festes. Aquesta reflexió sobre la generositat a partir del relat de Dickens està programada per als dies 28 i 29 de desembre. La companyia alacantina s’ha decantat en els últims temps pels textos contemporanis, però es van decidir a realitzar la seua pròpia versió del clàssic de Dickens per l’extrapolació que té en el present de crisi financera. El missatge als xiquets d’aquesta versió adaptada per Paco Macià és clar: l’altruisme i l’afecte ens fan més feliços.

Bebés a ritme de pop

La proposta que posarà la guinda a les festes serà un concert tribut a The Beatles per part de la Petita Malumaluga. Quatre músics en moviment (violí, saxo, violoncel i percussions) i una ballarina conviden a participar en un càlid i emocionant homenatge als quatre de Liverpool. Bitels per a bebès és una proposta visual i sonora abrigallada per una escenografia suggeridora, jocs amb vídeos interactius i la participació del públic amb instruments de percussió. Els músics es col·loquen en el centre de l’escenari i pares i xiquets se situen al voltant sense cap tipus de barrera entre públic i artistes. Durant 40 minuts, es desgranen, de manera interactiva, els grans èxits dels Beatles: Get back, All You need is love, Hey Jude i Yellow Submarine, entre uns altres. Majors i xicotets estan convidats a participar activament en l’espectacle.

Comparteix

Icona de pantalla completa