Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes presenta el recurs contra la borsa de treball temporal d’À Punt

La Unió de Periodistes, junt amb l’Associació de la Premsa d’Alacant, ha presentat el recurs contenciós administratiu i la petició de suspensió cautelar contra la convocatòria de la borsa de treball de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana. L’organització respon així al mandat de la seua assemblea de socis, que el passat 18 de novembre va decidir en una assemblea extraordinària traslladar al jutge la petició de paralitzar la contractació temporal de periodistes per a À Punt en considerar que el barem és “injust” i “discrimina” els professionals que no han treballat en l’extinta Radiotelevisió Valenciana.

L’assemblea de socis considera que el barem de mèrits negociat pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) amb els sindicats vulnera el principi d’igualtat i tanca la porta, en la pràctica, al conjunt de periodistes que no han estat antics treballadors de RTVV.

Després de l’assemblea del passat 18 de novembre, la Unió de Periodistes Valencians va emetre un comunicat en què assegurava que l’associació majoritària de professionals de la comunicació havia intentat, “des del minut zero, encetar un procés de negociació amb el Consell Rector i els sindicats per a pactar un barem just a l’hora de contractar personal per a la nova radiotelevisió pública”. “La resposta, en tots els casos, va ser una negativa constant a contemplar les demandes de la professió periodística”, afegeixen.

Comparteix

Icona de pantalla completa