Diari La Veu del País Valencià
Foment anuncia que els trens de rodalia arribaran a Vinaròs i Villena

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dilluns a València quins són els plans del govern espanyol per a millorar el servei de trens de rodalia al País Valencià durant els pròxims anys. Durant la presentació del Pla Rodalia 2017-2025, que comptarà amb una inversió total de 985.6 milions per a 45 actuacions diferents, De la Serna ha assegurat que els trens de rodalia s’estendran des de Castelló fins a Vinaròs i des de Sant Vicent del Raspeig a Villena. Tots dos trens, a diferència del que passa en l’actualitat, tindran consideració (també en el preu) d’un trajecte de rodalia i no d’un tren regional, segons la categorització actual de Renfe.

A més, el titular de Foment ha explicat que el Ministeri es farà càrrec de la primera fase de l’anomenat Tren de la Costa, prolongant l’actual tren que arriba de Gandia fins a Oliva. Aquesta reivindicació va aplegar dissabte a Oliva milers de veïns de les comarques de la Safor i la Marina.

Bona part de la inversió dels 958 milions anirà destinada a desdoblar el tram de via única que hi ha entre Cullera i Gandia, així com el tram València-Bunyol. La resta de la inversió es destinarà a millorar la senyalització de la xarxa, en alguns trams encara per electrificar.

El Pla de Millora de la Qualitat de Rodalia, impulsat pel Ministeri de Foment, preveu per al període 2017-2015 una inversió total de 1.436,55 milions d’euros en modernització d’infraestructures i extensió de la xarxa i renovació de trens i estacions, entre altres actuacions. El pla contempla un total de 1.081,82 milions d’euros a través d’Adif en renovació i modernització de la infraestructura existent, ampliació de capacitat, extensió de la xarxa, noves estacions i altres actuacions tant en el nucli de València-Castelló (958,96 milions) com en el d’Alacant (122,86 milions).

Aquestes actuacions es completen amb les previstes a través de Renfe per a dur a terme actuacions en el material rodant, amb renovació de trens, estacions i millora de serveis, que suposen una inversió de 354,73 milions d’euros, dels quals 215,30 milions són per al nucli de Rodalia València-Castelló i 139,43 milions per al d’Alacant.

Així ho ha explicat Íñigo de la Serna en l’acte celebrat al Centre de Formació Tecnològica d’Adif-València, al que han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig; la consellera d’Infraestructures, María José Salvador; l’alcalde de València, Joan Ribó; i el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues.

De la Serna ha subratllat que en el cas del Pla de Rodalia se celebrarà cada sis mesos una comissió amb la finalitat d’avaluar el seu desenvolupament i perquè d’aquesta manera “no existisca dubte del compromís”.

Comparteix

Icona de pantalla completa