Diari La Veu del País Valencià
La liquidació de RTVV no es farà efectiva fins al 2015
RedactaVeu / Vilafamés

Vicent Mifsud, president del comité d’empresa de RTVV, ha anunciat en la taula redona celebrada aquet cap de setmana en Vilafamés que “la liquidació de l’empresa no es farà efectiva fins al 2015” i fins a eixa data quedaran uns 150 treballadors necessaris per liquidar els compromisos adquirits, com per exemple les compres de pel·lícules compromeses fins al 2016 que s’hauran de continuar pagant sense que es puguen emetre.

Aquestes primícies informatives formen part de les negociacions que es van iniciar divendres passat entre els representants dels treballadors i l’empresa RTVV SAU. En la taula redona organitzada per l’associació ACAV, en una sala plena de públic, van participar els treballadors de la radiotelevisió tancada per la Generalitat Valenciana, Vicent Mifsud, Xavier Andrés, Lola Oliver, Ricardo Macián, Abel Campos i Joan Miquel Ahís i va estar moderada per Longi Gil, tècnic audiovisual de la UJI.

De debat es desprén, segons l’opinió dels participants, la necessitat de reobrir una renovada radiotelevisió valenciana pública, que no caiga en els defectes de l’antiga, íntegrament en valencià, democràtica i que no servisca d’aparell de propaganda del govern de torn, ni del seu partit que governa.

Vilafamés, a favor de la reobertura de RTVV

En el mateix acte, Lledó Babiloni, regidora del PSPV va donar a conéixer el pronunciament de l’Ajuntament de Vilafamés a favor de la reobertura de RTVV. La Corporació, amb majoria del PP, ha votat a favor de la proposta per l’absència dels regidors que li donen eixa majoria.

De les 250.000 hores d’imatges que existeixen en els arxius audiovisuals de Canal 9, Xavier Andrés ha informat que hi ha 290 notícies relacionades amb Vilafamés aparegudes en els informatius, però a més a més, hi ha 66 aparicions del poble en diferent programes de la cadena durant els 24 anys d’existència.

Aquestes dades ens donen una idea de la importància patrimonial que tenen els arxius produïts per la desapareguda Televisió Valenciana i la necessitat de conservar-les en bon estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa