El PPCV demana a la Universitat Jaume I que "aparque" el valencià per a "ser un referent internacional"

Beatriz Gascó ha aplaudit la decisió temporal del Consell Social de la UJI d'eliminar el requisit lingüístic per a poder graduar-se en qualsevol de les 32 carreres
/ València
16 desembre 2017 01:00h
\'Tinguen altura de mires i acaten la decisió del Consell Social perquè és la més coherent\', ha indicat Gascó.

La secretària executiva d'Educació del PPCV a Castelló de la Plana, Beatriz Gascó –i Directora General de política lingüistica fins el 2015–, ha assegurat que, "si la Universitat Jaume I (UJI) acata la decisió del Consell Social d'aparcar l'obligatorietat del valencià, podrà ser un referent nacional i internacional".

Gascó ha valorat en un comunicat "de forma positiva" la decisió del Consell Social d'eliminar en la Universitat Jaume I (UJI) l'obligatorietat d'acreditar el valencià C1 (mitjà) per a poder graduar-se en qualsevol de les seues 32 carreres. La diputada popular ha aplaudit la decisió del Consell Social perquè "la UJI ha de ser una universitat oberta al món".

Malgrat que la Jaume I ha acatat de forma temporal la proposta del Consell Social, Gascó ha demanat als responsables de la institució que "tinguen altura de mires i acaten la decisió del Consell Social perquè és la més coherent".

Així, la secretària d'educació del PP castellonenc ha defensat que "no hauria de ser obligatori acreditar el coneixement del valencià en certs graus com a medicina, per exemple". "El que necessitem són bons metges. I açò és el que justament hauria de tenir-se en compte", ha resolt.

next