Diari La Veu del País Valencià
El Consell convoca 560.000 euros en ajudes per a millorar la competitivitat d’explotacions ramaderes

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat aquest dissabte, per un import de 560.000 euros, les ajudes a la millora de la competitivitat i sostenibilitat de les explotacions ramaderes del País Valencià per a 2018, a través del Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

L’objecte d’aquestes subvencions, recuperades l’any passat després de cinc anys, és donar suport als ramaders a l’hora de realitzar inversions en les granges, amb la finalitat de renovar les instal·lacions, els equips i les infraestructures per altres de més avançades tecnològicament, amb especial atenció en la millora de les condicions d’higiene, salubritat i bioseguretat, segons detalla la Generalitat en un comunicat.

Les ajudes també pretenen servir per a millorar les condicions de benestar animal, la sostenibilitat i la reducció dels impactes ambientals produïts per l’activitat ramadera. A més, també es proposen com a objectiu la reducció dels costos de producció, la millora de la qualitat del producte final i el foment dels productes ecològics.

Les inversions subvencionables tenen com a finalitat la millora de la bioseguretat i de les condicions higienicosanitàries i del benestar, la promoció de l’extensificació, el foment de la ramaderia ecològica, la reducció de costos, la millora de la qualitat del producte final, la reducció de l’impacte ambiental i la lluita enfront del canvi climàtic. Per a açò, les ajudes cobriran els costos per a la construcció o millora d’instal·lacions addicionals a l’explotació en matèria de bioseguretat, la compra de maquinària i equips i l’adquisició o desenvolupament de programes informàtics per a la gestió ramadera, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa