Diari La Veu del País Valencià
La Conselleria de Justícia organitza cursos de valencià per al personal dels jutjats

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques organitza 24 cursos de coneixement de valencià per al personal de l’Administració de Justícia i ha estés als jutjats d’Oriola, Sant Vicent del Raspeig, Dénia, Gandia i Paterna la iniciativa formativa.

D’aquesta manera es completa l’oferta existent en altres seus judicials de les tres demarcacions com ara el Palau de Justícia d’Alacant, la Ciutat de la Justícia de València i els complexos jurídics de Castelló, Elx, Benidorm, Vinaròs i Torrevella.

412 persones (d’un total de 3.000 que conformen la plantilla autonòmica) s’han apuntat als diferents cursos oferits pel departament de Justícia. A les seus judicials d’Alacant s’han inscrit un total de 224 treballadors en 14 cursos, seguit de les de València amb 119 inscrits en 10 cursos, mentre que a Castelló se n’han apuntat 69.

El secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, ha destacat “l’elevat nombre d’alumnat als huit cursos del nivell C2 (l’antic Grau Superior) amb 154 alumnes, una xifra que pràcticament iguala la dels 174 inscrits en els 10 cursos de nivell C1 (l’antic Grau Mitjà)” i ha mostrat “la seua satisfacció per la incorporació de cinc noves seus judicials al catàleg de cursos, amb la qual cosa, per primera vegada, tenim dues seus situades en zones de predomini lingüístic castellà com són Torrevella i Oriola”.

Puchades també ha remarcat que l’objectiu del Consell és “garantir els drets lingüístics de les persones valencianoparlants davant l’administració de Justícia” i aconseguir l’augment de la presència del valencià en el món judicial.

Comparteix

Icona de pantalla completa