Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa asseurà al banc dels acusats els assetjadors d’Oltra una vegada els identifique la Guàrdia Civil

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Llíria (Camp de Túria) ha rebut la denúncia presentada per la Fiscalia contra diverses persones per un delicte lleu d’amenaces a la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra. Es tracta dels membres d’España 2000 –amb el seu president José Luis Roberto al capdavant– que el passat mes d’octubre van assetjar Oltra a les portes de sa casa.

Segons explica el Tribunal Superior de Justícia en un comunicat, el jutjat ha obert el procediment per a la celebració del judici i acorda, abans de l’assenyalament del mateix, oficiar a la Guàrdia Civil perquè identifique a les persones que van protagonitzar l’escarni davant del domicili particular d’Oltra, ja que en la denúncia només s’identifica a una.

La jutgessa considera que els fets denunciats poden ser constitutius d’un delicte lleu d’amenaces emmarcats en l’article 171.7 del Codi Penal, segons el qual “el que de manera lleu amenace a un altre serà castigat amb la pena de multa d’un a tres mesos. Aquest fet només podrà ser perseguit mitjançant denúncia de la persona agreujada o del seu representant legal”.

En tractar-se d’un delicte lleu (el que abans eren les faltes) el judici se celebrarà en el mateix jutjat d’instrucció sense necessitat de realitzar una investigació. El dia del judici, els denunciats poden estar assistits per un advocat si ho desitgen i acudir amb els mitjans de prova que consideren oportuns per a defensar-se.

Comparteix

Icona de pantalla completa