Diari La Veu del País Valencià
El MuVIM ‘s’ampliarà’ temporalment al Centre del Carme en 2018

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) dependent de la Diputació de València ampliarà la seua zona expositiva gràcies a la col·laboració amb una altra institució artística com és el Centre del Carme, seu del Consorci de Museus que dirigeix José Luís Pérez Pons.

Així ho ha avançat aquest dijous el responsable del MuVIM, Rafael Company, durant la presentació de la propera exposició que acull el centre, ‘La venedora de mistos’ de Marta Beltrán. Això no obstant, durant la roda de premsa, el diputat de Cultura, Xavier Rius, ha insistit que des que es va fer públic el desig de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) d’ampliar-se a través del MuVIM, que passaria a ser subseu del museu dirigit per José Miguel G. Cortés, el responsable cultural de la Diputació de València no ha tingut cap conversa amb ningú per a abordar aquesta possibilitat. “Que ningú somie”, ha dit Rius en referència al fet que el MuVIM puga ser en algun moment un tros de l’IVAM.

Rius ha recordat que el passat dimecres tot l’equip de gestió del museu va mantindre una reunió en què es van tancar els projectes de la temporada 2018 i 2019. D’aquesta manera, el MuVIM, amb el seu director Rafael Company i el diputat de Cultura Xavier Rius al capdavant, feia un colp damunt de la taula sobre la seua independència.

Per la seua banda, el responsable d’exposicions del museu, Amador Griñó, també ha deixat caure píndoles subtils sobre la capacitat de gestió del MuVIM, així com de l’interés que desperta l’espai tant en el públic que el visita com en els artistes que sol·liciten mostrar la seua obra a les parets del centre. “És difícil acollir tot el que ens arriba perquè només tenim dos sales”, ha dit Griñó aprofitant l’avinentesa d’aquest dijous, quan es presentava el treball de la granadina Marta Beltrán, guanyadora del III premi de Dibuix DKV-MAKMA. I és que el MuVIM, a parer del responsable d’exposicions, és “molt desitjat per a exposar”.

Serà el proper mes de gener quan de nou l’equip del MuVIM convoque els mitjans de comunicació per a presentar tota la programació del 2018, encara que el museu té tancada la temporada del 2019, ha assegurat Rafael Company. Així, el director del MuVIM ha avançat que davant les limitacions de sales i el gruix de programació que s’ha elaborat “hem agafat el telèfon i hem acordat col·laborar amb el Centre del Carme”, ha dit Company, on de manera vetlada a aprofitat per a retraure les maneres amb què l’IVAM va reconéixer que tenia interés per fer del MuVIM una apèndix seu.

“No és la primera vegada que col·laborem amb el Centre del Carme”, ha recordat Company, ja que l’antic convent i actual seu del Consorci de Museu va acollir en 2016 la segona part de Fragments: Mitologia del periodisme gràfic que organitzava la Unió de Periodistes. “Però també hem col·laborat amb l’Ajuntament de València”, ha afegit Company, de manera que tampoc no es descarta que es puga tornar a fer quan el MuVIM es quede limitat d’espais per a dur a terme la programació. En qualsevol cas, quan calga fer una ampliació, “agafarem el telèfon i parlarem”, ha insistit Rafael Company.

Finalment, el director del MuVIM s’ha mostrat “satisfet” amb el pressupost amb què compta per a les dues temporades que tenen tancades, “sempre podria ser més, però si hi ha cap altre museu de la Diputació que és més peremptori, entenc que siga eixe primer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa