Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri de Cultura estudiarà destinar més diners al Palau de les Arts quan deixe d’estar desgovernat

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha assenyalat aquest dijous que el Ministeri de Cultura espera “tenir clar cap a on es dirigeix” el Palau de les Arts –després de la dimissió del fins la setmana passada intendent Davide Livermore– per a “estudiar amb la Generalitat una major participació del govern”. “Ara mateix està escapçat: no té direcció artística i no sabem quina és l’oferta ni el projecte cultural”, ha lamentat.

Moragues ha subratllat a preguntes dels periodistes que aquest és un tema “important” per al Ministeri perquè “les Arts és una icona operística no solament de València i de la Comunitat Valenciana, sinó de tot Espanya”. Per tant, “el que vol el govern és un programa clar i que es mantinga el nivell artístic i eixa vocació internacional”, així com que “l’oferta cultural siga ambiciosa i seguisca prestant eixe servei a la societat valenciana i espanyola”.

El delegat ha explicat que va tractar aquests objectius en una reunió amb el secretari d’Estat de Cultura, Fernando Benzo, dilluns passat. Preguntat sobre els fons que destina el govern a les Arts, s’ha remés a la postura del conseller de Cultura, Vicent Marzà, qui aquest dimecres, després de la reunió del Patronat del coliseu que va aprovar convocar el concurs per a seleccionar el seu nou director artístic, va explicar que el Consell seguirà parlant amb el Ministeri de Cultura per a aconseguir la seua incorporació al Patronat. Tanmateix, Moragues ha subratllat: “Anem a tenir clar cap a on es dirigeix per a estudiar amb la Generalitat una major participació del Govern”. De moment, ha advertit que el coliseu “ara mateix està escapçat: no té direcció artística i no sabem quina és l’oferta ni el projecte cultural, tampoc els rumbs”. “La situació és de desgovern i d’un propòsit d’intencions que ahir va aventurar Marzà”, ha sentenciat.

Al govern li “agradaria tenir molt clar què és el que es planteja” perquè desconeix, segons el delegat, “quina serà la programació de cara al futur ni el model operístic que tindrà les Arts”. En definitiva, “tenir clar què passarà amb les Arts i què oferirà”, per la qual cosa es mantindrà “a l’espera per a saber la política cultural de la Generalitat Valenciana”.

“Devoció” per Plácido Domingo

Juan Carlos Moragues també ha volgut llançar “un missatge d’admiració a Plácido Domingo” per “allò que representa i el que ha ajudat a València i a les Arts”. “En el govern li tenim una clara devoció i admiració”, ha asseverat.

Precisament, el conseller de Cultura va agrair aquest dimecres el suport de l’artista al coliseu i va manifestar que “tant de bo” poguera ocupar el càrrec de nou director artístic. “Plácido Domingo és una persona importantíssima per a nosaltres, ho és i ho ha sigut”, va manifestar Marzà, per la qual cosa el Consell espera comptar amb les seues propostes perquè “ajude i assessore en què és el millor per al Palau de les Arts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa