Diari La Veu del País Valencià
Les Corts aproven la creació de l’Agència Valenciana del Canvi Climàtic

La Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts ha aprovat aquest dimecres una esmena de Podem al projecte de pressupostos de la Generalitat per a 2018 que proposa la creació d’una Agència Valenciana de Canvi Climàtic. Aquesta agència seria l’encarregada de la coordinació de totes les direccions que existeixen en la Generalitat per a aconseguir “més agilitat i eficiència en la tramitació de les iniciatives de control i impuls parlamentari sobre aquesta qüestió” i, a més, presentaria propostes.

Segons explica Podem en una nota de premsa, “l’agència ha d’emfatitzar els seus treballs enfocant-los cap a l’adaptació i servir com a òrgan canalitzador dels pagaments per serveis ambientals, de forma coordinada amb Hisenda. També ha de posar l’accent en l’èmfasi en gestió territorial, despoblació i fixació de població rural, així com en la gestió de la participació en projectes europeus”.

A més, afegeixen que “entre les seues competències ha de figurar la d’escometre l’elaboració de l’estratègia valenciana contra el canvi climàtic, així com l’elaboració d’informes amb dades fiables per a presa de decisions i centralitzar les dades sobre el canvi climàtic a la Comunitat Valenciana. També ha d’atendre la coordinació d’experts, afrontar la revisió de les estratègies i redactar un pla permanent de participació i alfabetització climàtica de tota la societat, entre altres matèries”.

La proposta, presentada per Podem, ha rebut els vots a favor d’aquesta formació i del PP, l’abstenció de Compromís i PSPV i els vots en contra de Ciutadans i el grup de No Adscrits. Segons l’esmena aprovada, aquesta agència estarà adscrita a Presidència i comptarà amb un pressupost inicial de 451.000 euros. Per tal de fer-ho possible, es proposa disminuir la quantitat econòmica destinada a la línia de finançament d’operacions corrents de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), a la qual també se li resten 2,4 milions que es destinaran a millores en l’accessibilitat d’edificis públics.

Comparteix

Icona de pantalla completa