Diari La Veu del País Valencià
César Sánchez ‘rega’ amb subvencions les patronals d’Alacant mentre que Bonig vol que es retiren a la CEV

La Diputació d’Alacant no segueix la doctrina d’Isabel Bonig de retirar les ajudes directes –nominatives– als “empresaris subvencionats” i té previst atorgar milers d’euros a les entitats que representen alguns dels principals sectors econòmics de la demarcació.

Tot i la convicció amb què la presidenta del PPCV ha defensat a les Corts la retirada d’aquesta mena de subvencions –sense concurrència competitiva– a la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la principal institució governada pel seu partit al País Valencià no només les manté, sinó que té previst incrementar-ne les quanties en el pressupost de 2018.

Els comptes, encara en projecte, preveuen atorgar 6.000 euros a la patronal del gelat; 7.500, a la del marbre; 25.000, a la del joguet, i aquesta mateixa quantitat a la Federació d’Empresaris del Metall. Els fabricants de catifes rebran 7.500 euros, mentre que el Centre d’Empreses Innovadores d’Elx en rebrà 12.000.

La Federació d’Obres Públiques i Auxiliars (FOPA) tindrà una subvenció de 38.000 euros, una mica més que els 30.000 de la Cambra de Comerç. Les iniciatives empresarials subvencionades per la institució presidida per César Sánchez arriben a la Federació d’Associacions de Joves Empresaris amb 9.000 euros. Les ajudes nominatives abasten tota mena d’iniciatives socials, culturals, laborals, agràries i esportives. La Federació Valenciana de Golf rebrà, de fet, 300.000 euros per a l’organització d’un torneig.

En total, la Diputació d’Alacant té previst concedir 7.581.505 euros en ajudes directes l’any 2018, enfront dels 4.601.058 d’enguany, una xifra que suposa un augment del 39,31%. L’augment s’explica, sobretot, perquè el nombre d’entitats subvencionades passa de 120 a 170, un increment de les ajudes “a dit” que contrasta amb les crítiques que el PPCV ha reiterat contra aquesta mena de pràctiques als pressupostos de la Generalitat des de 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa