Diari La Veu del País Valencià
El substitut de Davide Livermore es triarà amb un concurs internacional

El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, ha avançat aquest dimarts els detalls sobre el concurs per a designar el nou intendent del Palau de les Arts. El procés, que comença aquest dimecres, té com a objectiu designar el substitut de Davide Livermore al capdavant de la institució després de la seua dimissió el passat dimarts.

Segons ha explicat Girona, el concurs que convocarà el Palau de les Arts per a “triar la persona que dirigirà artísticament” aquest espai “en els pròxims quatre anys” tindrà aquestes característiques:

Es tractarà d’un procés obert i participatiu: La persona que ocupe la intendència del Palau de les Arts serà escollida mitjançant un concurs públic, “com fan els grans espais operístics d’Europa”. Serà “un procés obert i participatiu” que començarà aquest dimecres, quan es faça públic a partir de la seua aprovació i de la modificació dels estatuts de l’auditori en la reunió del seu patronat. El procés, per tant, no tindrà res a veure amb les designacions “a dit” de “l’època del PP”.

El concurs internacional serà semblant al de Barcelona: En la convocatòria per a trobar substitut a Livermore no hi haurà cap requisit de quotes de valenciania, “ni de nacionalisme ni de res que s’assemble”. Més enllà de la “interpretació malèvola que ha fet el PP” sobre aquest tema, el concurs serà “igual” al fet “fa uns mesos” pel Liceu de Barcelona amb les “mateixes bases internacionals”. Al respecte ha remarcat que no es tracta “ni d’un concurs localista ni d’un concurs que vaja en detriment del caràcter internacional” del Palau de les Arts.

Amb el concurs i la modificació estatutària es busca distribuir el pes entre la gerència, que s’ocupa del dia a dia, i la direcció artística, que s’ocupa exclusivament del contingut artístic. En definitiva, el nou intendent haurà d’atendre en exclusiva les possibilitats artístiques del Palau. Dels problemes laborals o del lloguer de les sales s’encarregaran altres càrrecs que introduirà el nou estatut.

Normalitzar l’estructura

Girona ha insistit que la intenció és dotar les Arts d’una estructura similar a la de la resta de “palaus de l’òpera d’Espanya” com és “el Teatre Real, la Maestranza de Sevilla o el Liceu de Barcelona” amb l’objectiu de normalitzar-la. Igualment, ha assegurat que els canvis previstos no afectaran els treballadors del Palau dels Arts.

El secretari autonòmic de Cultura ha comentat que aquest dimarts de vesprada mantindrà una reunió amb el Comité d’Empresa de l’auditori “per a explicar les modificacions de l’estatut” i subratllar que “no es modifiquen les relacions laborals”. “Els treballadors poden estar tranquils perquè no els afecta. Els estatuts donen estabilitat i una estructura més estable i partionen les responsabilitats laborals i les artístiques”, ha repetit.

Comparteix

Icona de pantalla completa