Diari La Veu del País Valencià
Hosbec reflexiona sobre el sector turístic en la celebració del seu 40é aniversari

Hosbec ha commemorat aquest dilluns a Benidorm el 40é aniversari de la seua constitució com a associació en un acte al qual han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez, així com més de 200 persones representatives de l’àmbit empresarial, econòmic i polític del País Valencià.

En un acte institucional celebrat a l’Hotel Meliá Villaitana, a Benidorm, s’ha recordat com va nàixer Hosbec com a associació, a partir de la llei de l’any 1977, que reconeixia en plena transició el dret d’associació sindical i el dret dels treballadors i els empresaris a constituir les associacions professionals que estimen convenients per a la defensa dels seus interessos respectius. Així, el dia 27 de juliol de 1977 es va constituir aquesta associació de la mà de 30 empresaris que van ser els pioners d’aquests 40 anys d’existència.

El president d’Hosbec, Antonio Mayor, ha iniciat la seua intervenció destacant que “és curiós com en aquests 40 anys hi ha moltes coses que han canviat i moltes altres que segueixen com sempre”. En primer lloc, ha recordat que “no ha sigut possible reformar la llei de règim local per a fer possible un nou finançament més just per als municipis turístics”, que mantenen el dèficit d’ingressos, però ha agraït al president del Consell la seua ferma oposició a la taxa turística perquè considera que no és la resposta per a solucionar l’infrafinançament endèmic.

Les infraestructures han rebut la major part de les crítiques. Mayor ha reconegut que durant els últims anys “s’ha avançat poc” en la matèria. Com a exemple, ha afirmat que “tenim la mateixa carretera nacional, el mateix tren, però amb moltíssimes més parades, la qual cosa el fa més inviable com a tren modern i ràpid, i la mateixa AP-7, que continuem pagant-la ací, mentre que altres zones molt menys productives gaudeixen d’inversions de comunicació envejables”.

El president d’Hosbec ha celebrat el creixement de places hoteleres. “Quan els creuers eren una exclusivitat de milionaris i quan el turisme era quasi inexistent al Carib o Turquia, nosaltres ja teníem 57.000 places, que han seguit creixent i posicionant-se en el primer nivell de modernitat i d’inversió”. No obstant això, ha criticat que l’escena urbana no ha seguit la mateixa evolució i és encara una de les assignatures pendents que cada any queden per aprovar.

Malgrat les critiques a les infraestructures, Antonio Mayor ha destacat la importància que té l’aeroport d’Alacant per al sector turístic i per a l’economia en general. Ha celebrat que la seua última ampliació permet operar amb 25 milions de passatgers. Mayor ha reconegut que “la idea de complementar el sector turístic amb instal·lacions com els parcs temàtics o els camps de golf al costat d’hotels resort ha sigut un èxit” en clara referència a Terra Mítica i tota la seua zona d’influència, on es troba l’Hotel Meliá Villaitana.

També ha assistit a l’acte el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha reconegut “la labor que ha fet Hosbec durant aquests 40 anys i el nervi empresarial que tenen tant la Comunitat com Benidorm, que és el mateix que parlar de turisme”. Així mateix, Puig ha agraït a Hosbec el suport rebut per a la reivindicació d’un finançament autonòmic just i ha reiterat la importància de la col·laboració entre el sector públic i el privat per a “construir el renaixement de la Comunitat Valenciana al qual aspirem i al qual mai renunciarem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa