Diari La Veu del País Valencià
Així ha començat ‘Al ras’, el primer programa d’À Punt Ràdio

“Són les 10 del matí de l’11 de desembre del 2017. Molt bon dia. Ací, À Punt, la ràdio pública de les valencianes i els valencians”. Aquestes han sigut les primeres paraules que s’han escoltat en la primera emissió d”Al ras’, el magazín conduït per la periodista Jèssica Crespo i que ha engegat les emissions regulars d’À Punt Ràdio.

Crespo ha qualificat el de hui com un dia “històric” després del tancament de RTVV, el 29 de novembre de 2013. “Des d’ara mateix esperem trobar un lloc en les seues cases i en els seus cors. Moltes vegades s’abusa del qualificatiu, però ens permetran que hui sí, que hui diguem que estem en un dia històric. I és històric perquè la ciutadania valenciana torna a tindre mitjans de comunicació públics en la nostra llengua”, ha expressat la periodista.

Carregant el vídeo…

La conductora del magazín ha fet un repàs a la llista d’autonomies que tenen ràdio pròpia i en llengua pròpia per a destacar que als valencians se’ls “va imposar un silenci” fa quatre anys.

“Ja fa uns mesos que treballem per a trencar este silenci i hui tenim paraula, tenim música, tenim cançons i tenim moltes ganes de convertir-nos en imprescindibles en les vides dels nostres veïns. Però la realitat és que hui és un dia de festa i d’emoció. La vivim les persones que l’estem vivint ací a Burjassot i esperem ser capaços d’encomanar-la, de transmetre-la”.

Crespo ha aprofitat els primers minuts de programa, moment en què hi havia molta gent pendent de l’inici de la programació d’À Punt Ràdio, per a demanar la complicitat de l’audiència: “Sabem que ara, el primer dia, molta gent ens està escoltant només per curiositat, però nosaltres treballarem de valent perquè es queden a viure en la nostra sintonia. À Punt serà el món que volem compartir perquè sabem de la complicitat que es crea entre les veus de la ràdio i l’audiència”.

En l’al·locució inicial, la codirectora del magazín i presentadora ha explicat les línies bàsiques d”Al ras’. “Totes i tots ens regirem per unes normes que estan a l’ADN d’À Punt i que són una mena de contracte amb la societat que no ens volem botar. A À Punt tractarem tot tipus de temes, però sempre amb qualitat i rigor, amb respecte a l’audiència i els protagonistes. Ens guiarem pels principis de veracitat, accessibilitat, imparcialitat i pluralitat. Els parlarem del que ens preocupa, del que preocupa els seus veïns, del que passa al poble del costat, en les comarques. Estimem el nostre territori per damunt de tot, de manera que els donarem a conéixer la nostra terra amb totes les meravelles que ens envolten. Valorem el nostre patrimoni històric, cultural, lingüístic i econòmic i sobretot estem oberts, volem que participen; és més, ho necessitem”.

Abans de donar pas a la presentació de les seccions que formaran part del programa, Crespo ha assenyalat que l’equip d’Al ras’ sap que “el repte és gegant” i que l’audiència serà “molt exigent”. “Però naixem amb moltíssimes ganes, molta il·lusió i notem, a més, la força de la ciutadania que ens empenta”, ha assenyalat la presentadora. “La nostra voluntat en aquesta relació que hui comença és que siga estable, molt estable. Hui tenim la primera cita. Anem-hi”, ha reblat Jèssica Crespo.

Comparteix

Icona de pantalla completa