Diari La Veu del País Valencià
Canal 9 acomiadarà al 90% de la plantilla en un mes
Europa Press / València

Així ho ha assenyalat aquest divendres el president del comitè d’empresa, Vicent Mifsud, després de la primera reunió del període de consultes de l’expedient celebrada a la seu del Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) a València.

Segons indica, la documentació aportada per l’empresa als representants dels treballadors estableix que “possiblement entre un 5 i un 10 per cent de la plantilla hauria de continuar durant uns mesos per a dur a terme la liquidació”. De fet, el pla d’acompanyament previst en l’ERO inclou la contractació d’una empresa de recol·locació que treballe fins al mes de juny de 2015.

Mifsud subratlla que, en cas d’acomiadar al gruix de la plantilla quan vença el mes de les consultes, “la Generalitat s’haurà gastat en quatre mesos vora 20 milions d’euros en nòmines, des del tancament de RTVV, la qual cosa suposa una barbaritat”, postil·la.

Reivindica, en aquest sentit, que “s’hauria pogut donar un servei als valencians i tenir una plantilla redimensionada amb un acord al novembre -després de la sentència que va declarar nul l’ERO- si hi haguera hagut voluntat política per part de la Generalitat”.

En la reunió de hui, s’han abordat diferents qüestions tècniques com el calendari de trobades, inicialment dues per setmana encara que aqueix nombre podria augmentar posteriorment. En concret, la setmana que ve està previst que es reunisquen el dimecres i el divendres a les instal·lacions del centre de producció de Burjassot.

Comparteix

Icona de pantalla completa