Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Castelló i Creu Roja signen un conveni per a atendre i apoderar les víctimes de violència masclista

L’Ajuntament de Castelló de la Plana, per iniciativa de la Regidoria d’Igualtat, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Oficina Provincial de Creu Roja Espanyola per al desenvolupament del projecte d’atenció i apoderament a dones víctimes de violència de gènere Juntes.

La vicealcaldessa i regidora Ali Brancal ha explicat que el conveni consisteix en la creació d’una “xarxa de suport psicosocial format per dones resilients” i l’acompanyament a dones víctimes de violència de gènere “en el seu procés de rehabilitació i d’apoderament personal i social”. D’aquesta manera, Creu Roja atén les dones que s’envien des del Servei d’Igualtat d’Oportunitats.

El projecte es concreta en el desenvolupament d’activitats d’acompanyament físic, per la gestió i suport de gestions i tramitacions que faciliten la integració, així com d’acompanyaments emocionals perquè la víctima “tinga la possibilitat de compartir espais d’oci i benestar, ja que la sensació de solitud i angoixa són indicadors comuns en les dones víctimes de la violència de gènere”, segons ha informat el consistori en un comunicat.

A més, també preveu tallers, cursos i activitats lúdiques complementàries per a treballar “en processos de canvi d’apoderament i autoestima, afrontar situacions d’estrés i moments de tensió, així com fomentar la unió i cohesió grupal”. Totes aquestes activitats estan supervisades per l’equip tècnic i la psicòloga del projecte.

Per a desenvolupar els objectius de Juntes, adreçat especialment a aquelles dones en situació de dificultat social que pateixen o han patit violència de gènere, l’Ajuntament de Castelló de la Plana abona a Creu Roja Castelló 8.000 euros. “L’experiència que té Creu Roja en l’abordatge de diferents situacions fa que ens interesse especialment que siguen els qui ho desenvolupen perquè també compten amb altres serveis, com el d’orientació laboral o altres activitats de temps lliure amb xiquets i xiquetes”, ha manifestat Brancal.

Comparteix

Icona de pantalla completa