Diari La Veu del País Valencià
Transparència celebra el Dia Mundial contra la Corrupció amb una conferència del fiscal del cas Nóos

El 9 de desembre se celebra el Dia Mundial contra la Corrupció, una data marcada per les Nacions Unides i que enguany porta per lema ‘Units contra la corrupció per al desenvolupament, la pau i la seguretat’.

Des de la Conselleria de Transparència tots els anys es commemora aquest dia internacional. Així, l’any 2015 van comptar amb la presència del president de la junta directiva de Transparència Internacional, José Ugaz, mentre que el 2016 van convidar el titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Móstoles i exmagistrat de l’Audiència Nacional Pablo Ruz. El 2017 el protagonista serà l’advocat i exfiscal anticorrupció Pedro Horrach.

Si bé la data oficial de celebració és el dia 9 de desembre, la jornada organitzada per la Conselleria tindrà lloc dimecres que ve, dia 13. En aquesta jornada, Horrach pronunciarà la conferència ‘La investigació de la corrupció’.

L’acte començarà a les 19 hores al Centre Cultural Bancaixa de València i serà d’accés lliure fins a completar l’aforament. El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz serà l’encarregat de presentar i donar la benvinguda a l’advocat i exfiscal.

Horrach, fiscal Anticorrupció de Palma des de finals del 2006, procedent de la Fiscalia de Menors, va començar a aparéixer als mitjans de comunicació arran del cas Andratx. Posteriorment, en el marc del cas Palma Arena, es va encarregar del procediment contra l’expresident balear i exministre amb José María Aznar Jaume Matas. També ha treballat en moltes de les causes obertes al partit Unió Mallorquina. Finalment, va ser fiscal del cas Nóos.

Amb aquestes jornades, des de la Conselleria de Transparència es pretén “sensibilitzar el conjunt de la ciutadania i, especialment, les administracions públiques” sobre la necessitat d’implantar “una nova cultura del bon govern basada en els principis de transparència i responsabilitat, així com afavorir a la creació i consolidació d’un clima anticorrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa