Ribó proposa a l'Ajuntament de València que es persone en la causa per les agressions ultres del 9 d'Octubre

La proposta es debatrà en la Junta de Govern Local del 15 de desembre
/ València
8 desembre 2017 01:00h

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha proposat a la Junta de Govern Local que l'Ajuntament es persone en les diligències obertes en el Jutjat d'Instrucció número 15, que investiga els altercats violents protagonitzats per ultres el passat 9 d'Octubre. Per a Ribó, és "indiscutible l'obligació municipal, dins de les seues competències, de realitzar tota acció que es considere necessària per a preservar l'ordre públic i garantir la seguretat ciutadana". Segons ha informat el consistori en un comunicat, la proposta es debatrà en la pròxima Junta de Govern Local, que se celebrarà el 15 de desembre. 

L'alcalde ha recalcat que un grup de persones vinculades a la ultradreta i alienes a la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre van mostrar "actituds de confrontació al legítim dret de manifestació, de manera que es van produir diverses agressions". De fet, assenyala, la Brigada Policial d'Informació de València de la Prefectura Superior de Policia considera que els fets "podrien ser constitutius, entre d'altres, d'un delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques i d'un delicte de desordres públics", en una causa que està ja en investigació judicial.

Ribó també ha argumentat que "tenim un compromís ferm amb la democràcia i el dret de qualsevol persona de manifestar les seues idees pròpies, com a dret constitucional, i, en definitiva, el dret a la discrepància sense recórrer en cap cas a la violència, cosa que sí que van fer els grups ultres el 9 d'Octubre passat. Treballar per a eradicar els delictes d'odi és una obligació de l'Ajuntament i un deure que s'ha marcat aquest govern municipal ", ha argumentat.

Per aixó, l'alcalde proposa a la Junta de Govern Local, en la seua reunió ordinària del pròxim dia 15, "l'exercici d'accions per a la defensa dels interessos públics que correspon defensar a aquest Ajuntament i garantir els drets de tota índole, inclosos els patrimonials, que puguen haver-se vist afectats per les actuacions objecte d'instrucció penal".

La proposta de l'alcalde inclou traslladar l'acord a l'Assessoria Jurídica Municipal amb la fi que es procedisca a la personació de l'Ajuntament en les diligències prèvies que segueix la institució judicial i en el seguiment de les actuacions processals "en tots els seus tràmits, instàncies, incidències i recursos".

next