Diari La Veu del País Valencià
Les Corts, el parlament autonòmic amb més iniciatives presentades des de juny del 2015

L’activitat parlamentària de les Corts lidera la classificació de tots els parlaments autonòmics pel que fa a les iniciatives presentades des de juny del 2015, en haver-ne registrat fins a octubre del 2017 un total de 56.354.

Segons ha informat la cambra en un comunicat, les xifres actuals “evidencien l’augment del treball a les Corts, perquè les iniciatives parlamentàries registrades i tramitades en la mitja legislatura actual superen les fetes en les quatre primeres legislatures juntes i estan a 17.000 iniciatives de superar les tramitades en l’etapa parlamentària passada”.

Les preguntes escrites dels grups són les iniciatives principals de les Corts, amb 36.150. Entre preguntes escrites, preguntes orals en el ple, en comissió i d’interés general al president, sumen un total de 37.745. En aquest sentit, el president ha contestat des de principi de legislatura un total de 147 preguntes d’interés general, mentre que l’anterior legislatura es va tancar amb 194 preguntes.

La segona iniciativa de la classificació són les peticions de documentació, que sumen 16.335 fins a octubre. També, el parlament valencià encapçala la llista en les propostes de creació de comissions, amb un total de 30 propostes en la present legislatura.

No obstant això, segons destaca, la comparativa amb les altres legislatures és major, perquè en les etapes anteriors, quan finalitzava el període de sessions “dequeien i es tornaven a presentar amb l’inici del nou període”. Per tant, ‘les tornaven a registrar i les sumaven en l’estadística com una iniciativa nova”, ha explicat. En aquesta legislatura, i per acord de la Junta de Síndics, en finalitzar el període de sessions les iniciatives “no decauen i, per tant, en l’estadística actual no hi ha repeticions d’iniciatives”.

Comparteix

Icona de pantalla completa