Diari La Veu del País Valencià
Comencen les semifinals absolutes del Circuit Bancaixa
RedactaVeu / Pedreguer

El trinquet de Pedreguer obri aquest dissabte (18.30 hores) les semifinals absolutes de la XXIII Lliga Professional d’escala i corda – Circuit Bancaixa 2013-2014. Els quatre supervivents de la competició s’enfrontaran en eliminatòries al millor de tres partides per a determinar els dos finalistes. L’activitat arranca amb el duel entre València (Víctor, Dani i Colau II) i Alcàsser (Fageca, Javi i Monrabal) a Pedreguer, i continuarà diumenge (16.30 hores) a Bellreguard amb el xoc entre Sueca (León, Santi i Tomàs II) i Benidorm (Rodrigo, Raúl i Héctor).

L’eliminatòria entre Víctor i Fageca viurà la segona partida dimarts (15.45 hores) a Massamagrell) i es desempataria, de donar-se el cas, dissabte 1 de març al trinquet Pelayo de València. L’encreuament León-Rodrigo continuarà dimecres (18.30 hores) a Guadassuar, i també es desempataria, si fóra necessari, l’1 de març al Pelayo.

No hi ha clars favorits en les semifinals absolutes. Si es té en compte la primera fase, els líders han sigut León, Santi i Tomàs II amb 20 punts. El trio de Sueca va arrasar en les dues primeres rondes, de les quals es va proclamar campió. El seu joc, basat en l’esperit d’equip, ben embastat i amb tres pilotaris en plena forma, no va trobar rival. En la tercera i la quarta ronda, ja amb la classificació per a semifinals en la butxaca, la formació va disminuir el rendiment. Ara, els de León estan obligats a recuperar la seua millor versió si volen passar a la final.

El segon en la classificació ha sigut el trio de Víctor, que ha portat una trajectòria totalment oposada. En la primera i la segona ronda, València només va ser capaç de sumar un punt. Però en la tercera es van afinar i van abastir la final, i de la quarta van ser campions. Els 15 punts sumats en la segona meitat de la primera fase els han convertit en un dels millors equips del campionat. El bon rendiment del mitger número u, Dani, i el gran moment del veterà Víctor, que eixia d’una baixa de dos anys per lesions encadenades, han sigut les claus del triomf d’aquest trio.

En una progressió similar s’ha mogut l’equip d’Alcàsser. Fageca, Javi i Monrabal han sigut més regulars, però en el tram final de la primera fase han crescut com a bloc, i també en l’aspecte individual. L’espectacular moment de forma de Fageca, que ja va ser subcampió del Circuit Bancaixa en 2012, i la poderosa pegada de Javi, així com la bona compenetració amb Monrabal, els han catapultat cap a la lluita definitiva pel títol.

L’equip més jove de les semifinals és el de Benidorm, l’únic que ha passat a les semifinals sense haver guanyat cap ronda. La seua trajectòria ha estat marcada per la regularitat, ja que han sumat punts en totes les rondes, i fins i tot van arribar a la final de la quarta, diumenge passat a Sueca. L’escaleter més jove del Circuit Bancaixa amb 20 anys, Rodrigo, s’ha complementat a la perfecció amb Raúl i Héctor i és un seriós aspirant a aconseguir la final.

Veterans contra joves

Entre els semifinalistes del Circuit Bancaixa hi ha experiència i joventut, excampions de la competició i pilotaris que arriben per primera vegada tan lluny en la Lliga. Els nous en les semifinals són Rodrigo, debuta enguany com a rest titular, i els punters Colau II i Monrabal.

Cerquen el seu primer títol de campions la majoria dels semifinalistes. De fet, només Dani, en dues ocasions, i Héctor, en una, saben el que és guanyar la Lliga Professional. Entre la resta de pilotaris, hi ha qui mai ha disputat una final (Víctor, Colau II, Monrabal, Tomàs II i Rodrigo), i els que ja ho van intentar en el passat sense aconseguir-ho. És el cas de León, subcampió en dues ocasions, les mateixes que Javi. Fageca i Raúl compten una participació cadascun en finals.

Objectiu: Pelayo i Montcada

Una vegada concloguen les semifinals absolutes, el Circuit Bancaixa afrontarà la gran final, que també es dirimirà al millor de tres partides. La primera d’elles es disputarà el 9 de març al trinquet Pelayo de València. Des d’aquell moment, l’activitat es traslladarà a la Ciutat de la Pilota, on es disputarà la segona partida el dia 16. Si fóra necessària una tercera, Montcada decidiria el títol el dia 23.

Comparteix

Icona de pantalla completa