Diari La Veu del País Valencià
‘Insostenible situació antidemocràtica en La Jana’
RedactaVeu / La Jana

L’opacitat de l’Ajuntament de la Jana; l’incompliment dels acords plenaris per part del PP; les traves per accedir a informació econòmica i comptable que hauria de ser pública segons la Llei, i el que és més greu, la falta de convocatòria de plens on es trasllada la veu dels veïns a l’Ajuntament ha fet perdre la paciència de Compromís per la Jana. Per aquest motiu, després de tres anys de queixes reiterades, després del resultat infructuós de les successives reclamacions per escrit a l’alcalde, i de la petició a la Diputació perquè prenguera solucions i de la denúncia davant de la premsa de la situació, Compromís per la Jana ha decidit traslladar a la Defensora del Poble una denúncia formal davant la “insostenible situació antidemocràtica en el municipi exercida pel PP”, explica Domingo Tolós.

“Des del minut zero d’esta legislatura, i fins a 16 ocasions, el PP ha incomplit els terminis per a convocar plens o, directament, no els ha convocat”, diu Tolós. “De fet, dels setze plens que cada dos mesos haurien d’haver-se convocat des del principi de la legislatura, només s’han celebrat 12, i tots fora de termini. Els altres quatre, ni tan sols s’han convocat”, explica Tolós, que ha adjuntat a la queixa davant de la Defensora del Poble una taula cronològica dels plens, l’acord plenari de constitució de la corporació en què s’establia la periodicitat de les seues convocatòries i les reiterades sol·licituds formulades per Compromís perquè s’esmenara la situació (la documentació s’adjunta a la nota de premsa).

Cal recordar que en el ple del 29 de juny del 2011 es va aprovar que durant la legislatura 2011-2015 els plens ordinaris se celebrarien bimensualment. Des d’aquella data, l’alcalde, -l’autoritat competent per convocar-los- ha incomplit els terminis dels plens de dos anys consecutius -12 plens- i ha deixat de convocar altres 4, corresponents a huit mesos més. “Portem quasi tres anys amb el sistema polític de representació segrestat per part d’un alcalde, que impedix que exercim no sols la labor de fiscalització que ha de realitzar l’oposició, sinó també la facultat democràtica de traslladar propostes, queixes, alternatives i, en definitiva, la veu dels ciutadans a l’Ajuntament”, explica Tolós.

Falta de mesures des de la Diputació i d’autoritat

Després de les reiterades queixes en l’Ajuntament que l’alcalde va desoir, Compromís va sol·licitar al diputat provincial Enric Nomdedéu, que instara Moliner a prendre mesures per a donar una solució com a president de la corporació i també president del PP provincial. Nomdedéu, que a principis de 2012 va reclamar en ple que Moliner solucionara la situació ha lamentat que “o Moliner no ha fet res, o l’alcalde de la Jana es riu de la seua autoritat en el PP i en la Diputació i tampoc li fa cas”.

Comparteix

Icona de pantalla completa