Diari La Veu del País Valencià
La Politècnica llança un cercador web que recull tot el coneixement generat als seus laboratoris

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha posat en marxa un cercador web que permet accedir a tot el coneixement generat als laboratoris d’aquesta institució. L’objectiu d’Explora I+D+i, nom del programa, és reforçar els vincles de la UPV amb l’entorn productiu, facilitar a les empreses el contacte directe amb la seua investigació i fomentar la transferència de tecnologia.

Per mitjà d’Explora I+D+i, qualsevol empresa o grup d’investigació pot localitzar els investigadors i grups de la UPV “capaços d’aportar solucions a les seues necessitats d’innovació, siga per a desenvolupar productes o siga per a posar en marxa nous projectes”, informen des de la universitat en un comunicat.

“La UPV manté una estreta relació amb el sector productiu, però hem d’ajudar a fer que les empreses coneguen les oportunitats d’innovació que puguen obtindre aprofitant la I+D+i de la UPV. Explora I+D+i posa al seu abast, d’una manera molt senzilla, tota la investigació que es realitza en aquesta universitat i permet a les empreses i altres institucions identificar potencials aliats en la UPV per a donar respostes a les seues necessitats”, ha destacat Francisco Mora, rector de la UPV.

El cercador té incorporades més de 750 línies de recerca de la UPV, vora 117.000 publicacions científiques i més de 7.000 projectes desenvolupats pels investigadors de la UPV als seus tres campus. També ofereix informació sobre patents i programari desenvolupat a la UPV i a les empreses derivades (spin off). A més, inclou un canal per a facilitar el contacte amb els investigadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa