L'Ajuntament de València desactiva el nivell d'alarma per contaminació

Les pluges i la situació atmosfèrica han permés que no se sobrepasse el límit de 50 micrograms per metre cúbic
/ València
1 desembre 2017 01:00h

La Delegació de Qualitat Ambiental de l'Ajuntament de València ha desactivat l'episodi tipus I del protocol de mesures a adoptar durant els episodis d'alta contaminació per partícules en suspensió PM10, que comportava mesures informatives a la població.

La desactivació es produeix gràcies a la millora produïda pel canvi de la situació atmosfèrica, amb pluja acompanyada d'una acusada disminució de la pressió atmosfèrica. Això ha permés registrar dos dies consecutius sense sobrepassar el límit dels 50 micrograms per metre cúbic que segons la legislació vigent no s'ha de sobrepassar durant l'any més de 35 vegades.

Aquesta situació dels dos darrers dies és l'habitual a la ciutat de València durant tot l'any, ha explicat el consistori en un comunicat. La crema de la palla de l'arròs de municipis de fora de València, l'anticicló i les obres del Parc Central van ser les causes de l'increment del nivell habitual de partícules a la ciutat durant uns dies i de l'activació del protocol per contaminació el 22 de novembre passat.

next