Diari La Veu del País Valencià
Turisme vol potenciar l’oferta gastronòmica convidant 24 estrelles Michelin als seus centres de formació

Un total de 24 xefs amb estrelles Michelin imparteixen classes magistrals en la Xarxa de Centres de Turisme de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT) aquest semestre, dins del cicle ‘Cuina d’Autor’, un programa d’especialització que està tenint molta demanda i que es tornarà a impartir el pròxim curs. Així ho ha avançat aquest dilluns el secretari autonòmic de l’AVT, Francesc Colomer, després d’assistir a una d’aquestes lliçons impartida pel xef Nacho Manzano en el Centre de Turisme (CdT) de València.

Colomer ha ressaltat la importància d'”engegar noves iniciatives pedagògiques” i impulsar programes de qualificació gastronòmica com el de ‘Cuina d’Autor’ perquè, segons ha manifestat, “en el model turístic pel qual apostem, la gastronomia juga un paper competitiu diferencial que incideix en la diversificació i la desestacionalizació del turisme”.

En concret, aquest semestre imparteixen classes magistrals els responsables de les cuines del Celler de Ca Roca, A’Barra, Montia, SantCeloni, Noor, Casa Marcial, Casa Gerardo, Lillas Pastia, La Casa del Carmen, Culler de Pau, La botica de Matapozuelos, Monastrell, L’Escaleta, Alborada, Baluard, Moulin Chocolat, Espai Sucre, Raúl Resino, Calç Paradís, Casa Manolo, Maralba i Els Moles.

A partir d’aquest dilluns 27, fins al dimecres 29 de novembre, la Xarxa de Centres de Turisme reunirà en les seues aules huit xefs amb estrelles Michelin que impartiran sessions magistrals a Alacant, València, Benidorm, Morella i Castelló. Els xefs del Celler Ca Roca, Hernan Luchetti i Nacho Baucells; els asturians Nacho Manzano, de Casa Marcial, i Marcos Morán, de Casa Gerardo; Paco Morales, de Noor Restaurant; Carmelo Bosc, del restaurant Lillas Pastia; l’alacantina Maria José San Román, del Monastrell, i Javier Olleros, del restaurant Culler de Pau, compartiran coneixement i experiència amb professionals de l’hostaleria del País Valencià.

Les classes consisteixen en sessions de 4 hores en què els coneguts cuiners demostren pràcticament les seues tècniques i expliquen com organitzen el seu treball dia a dia, un esforç que ha sigut reconegut per la prestigiosa Guia Michelin.

En aquest sentit, Colomer ha insistit que és “fonamental l’aposta pel talent” que realitza la Xarxa de Centres de Turisme, cercant sempre l’excel·lència i la qualificació dels professionals al servei del turisme valencià”. A més, afirma que “compartir coneixement amb grans experts de la gastronomia nacional contribueix, sens dubte, a incrementar la qualitat de la nostra oferta gastronòmica”.

El secretari autonòmic ha recordat que aquest programa pedagògic “compta amb 41 accions que s’imparteixen en tota la Xarxa de Centres de Turisme” i ha afegit que “les jornades d’aquest programa són gratuïtes i estan dedicades als professionals de sala i cuina del territori amb l’objectiu de ramificar i transvasar el coneixement”.

Comparteix

Icona de pantalla completa