Puig encapçala una missió comercial al Canadà per a reforçar la presència de les empreses i cercar nous mercats

El cap del Consell viatja junt amb el conseller d'Economia i una representació d'empresaris dirigida pel president de la Cambra de Comerç de València
/ València
26 novembre 2017 01:00h
El president del Consell, Ximo Puig i el conseller d\'Economia, Rafa Climent en una imatge d\'arxiu.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, encapçala aquesta setmana un viatge oficial al Canadà, organitzat juntament amb la Cambra de Comerç de València, amb l'objectiu d'afermar la presència de les empreses valencianes en aquest país i cercar noves oportunitats de negoci que permeten intensificar els llaços comercials entre ambdós territoris.

Puig viatja acompanyat pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i per una representació d'empresaris valencians dirigida pel president de la Cambra, José Vicente Morata.

Amb aquesta missió comercial al Canadà, la Generalitat tractarà d'enfortir el posicionament de les firmes i productes valencians dins del mercat canadenc per a contribuir d'aquesta manera a l'augment de la diversificació i la competitivitat de l'economia valenciana.

El viatge servirà per a traslladar al país nord-americà la "vocació oberta i exportadora" del País Valencià, com ha ressaltat el cap del Consell. De fet, aquesta autonomia és la segona més exportadora de l'estat espanyol, amb un volum rècord que va aconseguir els 28.679 milions d'euros en 2016 i que ha experimentat un creixement del 2,5% a finals de 2017.

Pel que fa a la relació comercial entre ambdós països, actualment són 406 les empreses valencianes que exporten regularment a aquest país, la qual cosa converteix el territori valencià en la quarta autonomia espanyola amb major volum d'exportació a aquest mercat, un 10% del total de l'Estat. A més, entre gener i agost de 2017 les exportacions valencianes al Canadà han crescut un 8%.

Pel que fa a les importacions valencianes al Canadà, han suposat en 2016 un 20% del total a l'estat espanyol, la qual cosa converteix el País Valencià en el que més compres va realitzar a aquest país en aquest exercici. I, entre gener i agost de 2017, el volum d'importacions ha registrat un augment del 5% sobre el mateix període de l'any anterior.

Delegació valenciana

Al llarg de la setmana, el president visitarà diferents empreses situades a Toronto, Mont-real i Ottawa per a conéixer l'experiència canadenca i mantindrà reunions de treball amb representants governamentals del país. Per la seua banda, els empresaris valencians mantindran rondes de contactes amb altres empresaris.

Integren també la delegació valenciana, acompanyant el president de la Generalitat i el conseller d'Economia, el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig; el director del Gabinet del president de la Generalitat, Arcadi Espanya; la directora general de Relacions Informatives i Promoció Institucional, Marta Hortelano, i la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra.

Al marge de la Cambra de Comerç de València i la Confederació Empresarial Valenciana, que estarà representada en aquesta missió comercial per Salvador Navarro, viatjaran amb la delegació valenciana representants de les següents empreses: Europa Travel, Chocolates Valor, Displafruit, Pescamar Alimentación, Dulcesol, Casa Vigar, Cotoblau, Lurbel, Sistemes Genómicos, Air Nostrum i Aigües de València. També participaran en les trobades empresarials representants de les firmes Redondo Iglesias, Porcelanosa i Frusol International Inc., que ja compten amb seu al Canadà.

next