Diari La Veu del País Valencià
Signes: “Rajoy apuntala el govern de Feijóo en detriment dels valencians”
RedactaVeu / València.

El portaveu d’Infraestructures socialista en Les Corts, Francesc Signes, ha denunciat que “al govern de Rajoy prevalen els seus interessos partidistes i destinen recursos a Galícia per a apuntalar el govern de Feijóo en detriment dels interessos dels valencians” i, no obstant açò, “ha deixat caure a Fabra”. D’aquesta manera, s’ha referit a la decisió del Ministeri de Foment de finançar amb 600 milions la remodelació de la xarxa arterial ferroviària de Vigo, en la qual s’inclou una nova estació soterrada i un túnel d’accés de 8,6 quilòmetres. Així ha assenyalat que “mentre Rajoy decideix invertir en aquesta xarxa gallega, la valenciana segueix paralitzada quan té un cost similar” i ha lamentat que “el més indecent és l’acceptació tant de Fabra, Bonig i Barberà que no fan res per a canviar aquesta situació i defensar els interessos dels valencians”.

En aquest sentit, ha explicat que “la renúncia a l’execució de l’eix passant de València és un greuge més de Rajoy als valencians que veuen com s’inverteixen els diners en altres autonomies” i ha afegit que “el tercer carril ja presagiava la discriminació cap a la nostra comunitat, no solament en la xarxa arterial de València sinó en tot el sistema de transport per ferrocarril per a viatgers i mercaderies”. “Un dur colp per al futur de la nostra economia i per a l’activitat dels nostres ports i nodes logístics”.

La comunitat s’està quedant a la cua en tot, també en infraestructures i transport”

A més, ha apuntat que “amb el que s’invertirà a Galícia, a la Comunitat podríem salvar l’eix passant de València” i ha advertit que el PP “sap perfectament que les argumentacions de falta de recursos per al túnel passant, no solament no s’apliquen a Galícia sinó tampoc en altres casos com el túnel de l’Eixample a Barcelona o en el túnel que uneix Atocha amb Chamartín a Madrid”. Per tot açò, ha assenyalat que “els valencians tenim la desgràcia d’estar governats 18 anys per un partit, el PP, que mira més cap a Madrid que cap a la nostra comunitat. Aquest és el problema, i la conseqüència és que la nostra autonomia s’està quedant a la cua en tot, també en infraestructures i en transport”.

Comparteix

Icona de pantalla completa