Diari La Veu del País Valencià
Caixa Ontinyent centralitza els serveis en una nova seu

Caixa Ontinyent ha inaugurat aquest dimecres la nova seu central que albergarà 71 treballadors. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller d’Hisenda, Vicente Soler; el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca; el president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell; el director general de l’entitat, Vicente Penadés; membres del Consell d’Administració i de la Comissió de Control de la caixa, i l’equip directiu, portaveus dels grups municipals d’Ontinyent, representants d’associacions empresarials i participants en el projecte de rehabilitació. L’anterior edifici va ser construït en 1973.

El nou edifici de l’única caixa valenciana que va sobreviure a la crisi dota l’entitat de capacitat per a oferir els serveis més avantguardistes i consta de set plantes –cinc d’elles destinades a oficines–, un semisoterrani i una planta destinada a cafeteria i terrassa. A més, reuneix els serveis centrals de l’entitat (negoci, operacions i mitjans, assessoria jurídica, oficina digital, riscos, recursos humans, planificació i control, presidència, adreça i secretària), disposa dels més moderns dispositius d’eficiència energètica i compta amb mesures de seguretat en tres nivells: accessos i circulació (dades biomètriques), protecció de persones i elements, i ciberseguretat, segons ha informat la caixa.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que és un dia de profunda alegria per als valencians, perquè “Caixa Ontinyent és el cor del nostre xicotet sistema financer valencià. És l’exemple que es poden fer les coses bé”. Al mateix temps, ha felicitat l’entitat per la nova seu, ja que “aquest edifici arreplega el sentiment de Caixa Ontinyent: modernitat, arrelament a un territori i compromís permanent amb la seua gent. Enhorabona”.

El president de la Diputació i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha assenyalat que, “quan va arribar al govern, em preguntava quin model volia seguir, qui podia ser el nostre exemple i ho vaig trobar en Caixa Ontinyent perquè combina a la perfecció la prudència, la capacitat per a avaluar riscos, l’arrelament al territori i la capacitat d’innovar. La passió en el seu treball és probablement la recepta màgica que justifica aquests 133 anys d’història”.

Finalment, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha destacat que amb la nova seu central “s’ha aconseguit concentrar en un únic edifici tots els serveis centrals, dotar-lo dels mitjans d’avantguarda per a seguir millorant en la qualitat dels serveis, incorporar instal·lacions que permeten la màxima eficiència energètica i aportar modernisme al tradicional barri de Poble Nou, on es troba, contribuint així a la revitalització del centre històric i a la seua recuperació social i econòmica”.

Així mateix, s’ha mostrat optimista per a fer front al futur de l’entitat perquè “comptem amb experiència i sabem adaptar-nos a les circumstàncies i canvis socials i econòmics, amb la confiança dels nostres clients, amb el suport de les nostres institucions, i tenim uns òrgans de govern implicats i un equip directiu i un personal molt qualificat”.

L’entitat compta hui en dia amb 48 oficines a 31 poblacions, ubicades a les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, el Comtat, l’Alcoià i la ciutat de València. La seua cartera de clients arriba fins als 80.000 i el seu volum de negoci és de 1.900 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa