Diari La Veu del País Valencià
Puig diu que la quota basca o va contra els interessos del País Valencià

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que la quota basca “no va contra els interessos” del País Valencià, que ha de defensar “amb ungles i dents” un nou model de finançament per a aconseguir que estiga enllestit “abans de finalitzar l’any”.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes en atenció als mitjans aquest dimecres, abans d’assistir a la jornada ‘La innovació en la transformació del model productiu’ d’Alacant, organitzada per la Universitat d’Alacant, Bankia i Fòrum Club Informació, en ser preguntat per què li sembla que el PSOE vote al Congrés a favor de la quota basca.

Segons ha dit el president, la quota basca “no va en contra dels interessos de la Comunitat”, que ha de “defensar amb ungles i dents” un nou model de finançament per a aconseguir-los “abans que finalitze l’any”; eixe és el compromís del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la Conferència de Presidents, a proposta del País Valencià.

Segons el parer de Puig, ací és on s’han de configurar “dos grans acords: un entre les comunitats autònomes i un altre entre els grups polítics del Congrés”. “Tinc el compromís del PSOE que donarà suport a les propostes valencianes sobre el model de finançament”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa